Heuvelrug, 11.40 uur

Utrecht 24-10-2003 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Auto slaat meerdere malen over de kop
RHENEN Dankzij het dragen van de autogordels liepen een 20-jarige automobilist uit Veenendaal en zijn passagier, geen noemenswaardig letsel op toen zij op donderdagmiddag op de Geertesteeg betrokken raakten bij een ongeval.

De Veenendaler reed over de Nieuwe Veenendaalseweg in de richting van Veenendaal. In een bocht waar de weg overgaat in de Geertesteeg verloor de Veenendaler, vermoedelijk door een te hoge snelheid, de macht over het stuur, waarna hij door de rechterberm schoof en over diverse meters het prikkeldraad vernielde.

De auto kwam in het daarachter gelegen weiland, nadat deze meerdere keren over de kop was geslagen, tot stilstand. De twee inzittenden konden vrijwel ongedeerd uit de auto klimmen, die gezien de schade weggetakeld moest worden.

Verkeerscontroles
WIJK BIJ DUURSTEDE Bij verkeerscontroles op de Boterslootweg donderdagochtend zijn tien bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u. Daarnaast werden vijf bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

Motorrijder gewond
VEENENDAAL Een 28-jarige motorrijder uit Opheusden is donderdagmiddag gewond geraakt toen hij betrokken raakte bij een aanrijding.

Een 41-jarige automobilist uit Ede verliet een bouwterrein aan de Einsteinstraat en verleende daarbij geen vrije doorgang aan de motorrijder. Die kwam daardoor ten val en liep een verwonding op aan zijn been. De motorrijder werd voor behandeling vervoerd naar het ziekenhuis.

Verkeerscontrole
VEENENDAAL Bij controles op de Dichterslaan en de Veenslag donderdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur zijn 29 fietsers bekeurd wegens het niet voldoende rechts houden en twee bromfietsers voor het rijden over het fietspad.