1e persbericht van vrijdag 24 oktober 2003

Eindhoven 24-10-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Overvaller meldt zich

Donderdag om 16.00 uur is op het politiebureau aan de Mathildelaan een 37-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man meldde zich bij de politie omdat hij eerder die middag een overval had gepleegd in een winkel aan de Willemstraat. Daarbij had hij een personeelslid bedreigd met een mes. Dat mes is ook gevonden. Hij had het buiten het politiebureau verstopt. Na zijn aanhouding wees hij de politie waar het lag. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Donderdagmiddag is het verkeer gecontroleerd op een aantal wegen in Stratum en Gestel. In totaal zijn 68 bekeuringen uitgeschreven. 36 voor het niet dragen van de gordel, 12 voor het rijden door rood, 2 voor bellen tijdens het rijden, 1 voor het rijden zonder rijbewijs en 17 voor te hoge snelheid.

Helmond: Tas van rollator gestolen

Op de Fokkerlaan is donderdag rond 16.30 uur de tas van een 73-jarige Helmondse vrouw gestolen. De vrouw stond te wachten om over te steken en de tas lag op haar rollator. Twee jongens van ongeveer 16 jaar oud fietsten langs en pakten de tas weg. In de tas zaten een gsm, 10,= en een borduurwerkje.

Helmond: Verlichtingscontrole

Donderdagavond zijn bij controles in Rijpelberg, Dierdonk en Brouwhuis vijf (brom)fietsers bekeurd omdat de verlichting van hun voertuig niet in orde was.

Oirschot: Man met gestolen auto na achtervolging aangehouden

Op De Eeusel is donderdag om 16.15 uur een 34-jarige Tilburger aangehouden. Dat gebeurde na een achtervolging door Oirschot. Een politie-eenheid zag op de Kemmer een auto staan met daarin een man. Toen de politiemensen uitstapten voor een controle reed de man met hoge snelheid weg. De politie ging er achteraan en gaf een stopteken. Maar de man negeerde dat en via de Kempenweg, waar hij ook nog even tegen het verkeer in reed, de Van Tuldenstraat, waar hij tegen een bestelauto botste en doorreed, de van Aerlestraat, het Veld, de Plaatse, waar een vrouw met twee kinderen snel aan de kant moesten, kwamen ze op de Donk. Daar stopte de man. De politieauto raakte de andere auto en de verdachte vluchtte te voet verder. Hij kon echter aangehouden worden. De auto bleek gestolen te zijn en de man werd gezocht voor inbraken in een andere regio. Hij is ingesloten. De politiemensen hadden door de aanrijding last van hun nek. De politie is nog op zoek naar de vrouw met de twee kinderen die aan de kant moesten op de Plaatse. Zij kan zich melden bij de politie, 0900 8844.

Best: Inbraak

Vrijdag rond 4.00 uur is ingebroken in een winkel aan de Boterhoek. De glazen deuren zijn met een auto ingereden en uit de winkel zijn veel parfums gestolen.

Best: Gestolen autos

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn in Best twee autos gestolen. Vanaf de Leemkuilen verdween een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken PN-FD-74 en op de Jan Campertstraat werd een groene Nissan Sunny met het kenteken JT-BF-89 gestolen.

Maarheeze / Budel: Snelheidscontroles

Donderdag tussen 9.25 en 12.15 uur is op de Hugten in Maarheeze een snelheidscontrole gehouden. 312 voertuigen werden gecontroleerd en 51 bestuurders reden te hard. De snelste reed 110 km/u. 80 mag.

Op de Meemortel in Budel stond tussen 13.20 en 16.20 de radarapparatuur. Hier kwamen 1040 voertuigen langs gereden en 122 bestuurders deden dat te snel. Hier was de topper 82 km/u. 50 is hier de maximumsnelheid.

Asten: Meisje gewond bij verkeersongeval

Een 12-jarige meisje uit Asten is donderdag om 16.20 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Heesakkerweg. Het meisje was bezig krantjes te bezorgen en stak de weg over. Zij werd aangereden door een personenauto die bestuurd werd door een 30-jarige man uit Asten. Het meisje is met onbekend letsel in het ziekenhuis opgenomen.

Geldrop / Nuenen: Snelheidscontroles

Op de Nuenenseweg in Geldrop is donderdag tussen 9.30 en 11.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 820 passanten reden er 77 sneller dan de toegestane 50 km/u. De snelste reed 82 km/u.

Tussen 13.10 en 15.30 uur werd op de A270 in Nuenen gecontroleerd. Hier werden 1612 voertuigen gecontroleerd en 77 bestuurders reden te hard. De snelste reed 162 km/u. De toegestane snelheid is 120 km/u.

Bladel: Onder invloed

Een 46-jarige Eerselse vrouw is donderdag om 20.10 uur op de Rondweg betrapt op het rijden onder invloed. De vrouw blies ruim 1,25 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Reusel: Bestuurder onder invloed

Op De Hoeven is vrijdag om 0.40 uur een 53-jarige automobilist uit Bladel aangehouden omdat hij gedronken had. De uitslag van de ademanalyse was ruim 0,9 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Verkeerscontrole

Op Sondervick is donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 14 bekeuringen uitgeschreven. 9 voor het niet dragen van de autogordel, 2 voor het rijden door rood, 1 voor het niet rijden over de rijbaan, 1 voor fout parkeren en 1 voor een verkeerde kentekenplaat op een aanhanger.