Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



24 oktober 2003


Onderwerp: jongeren verdacht van diefstal tientallen auto-emblemen.


De Winterswijkse politie roept benadeelden, waarvan de afgelopen weken hun auto-embleem of siervelg is gestolen, op om aangifte op het politiebureau te komen doen. Het verzoek is om hiervoor een telefonische afspraak te maken via 0900-8844.
Aanleiding is een onderzoek waarbij vier plaatselijke jongeren (13 en 14 jaar oud) bekend hebben een vijftigtal auto-emblemen te hebben gestolen. De politie is nog in het bezit van enkele tientallen emblemen.


De zaak kwam aan het rollen dankzij een oplettende getuige die de politie op het spoor van de verdachten zette. In de woning van één van hen werden direct al een aantal emblemen aangetroffen.


Duidelijk is inmiddels, dat de jongeren regelmatig op pad gingen om "hun verzameling" uit te breiden. Hierbij is ook schade aan auto's ontstaan en vooral voor dit gegeven zoekt de politie benadeelden. Tot nu toe hebben slechts enkele Winterswijkers de diefstal en beschadiging gemeld.


De jongeren hebben inmiddels een verklaring afgelegd en de voorradige emblemen bij de politie ingeleverd. Ouders waren erg geschrokken door het gebeuren. Vaak werd hen verteld, dat zij de emblemen van de sloop hadden gekregen.


De politie is op dit moment nog druk bezig met de afhandeling van het onderzoek, waarna het proces-verbaal bij de Officier van Justitie wordt ingeleverd. Het teruggeven van de emblemen zal dan ook nog enige tijd kosten.


Aangezien dergelijke diefstallen jaarlijks wel vaker plaatsvinden adviseert de politie ouders kritisch te zijn wanneer hun kinderen met dergelijke emblemen thuis komen.


Einde bericht



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52




---- --