Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT APELDOORN


24 oktober 2003



Apeldoorn - botsing met afsluitpalen



Een 37 jarige bewoner uit Apeldoorn reed gisteravond in zijn auto op de Korenstraat. Hij moest om thuis te komen door een voetgangersdomein die afgesloten is door palen. Om de palen de grond in te krijgen gebruikte hij zijn pasje. Toen hij met zijn auto opreed en halverwege was, gingen de palen spontaan omhoog. De onderzijde van het voertuig is hierdoor beschadigd en er lekte olie op de straat. De auto is afgesleept en de olie opgeruimd.



Apeldoorn - ongeluk


Gisterochtend is er rond half negen op de Deventerstraat een 13 jarig meisje uit Apeldoorn gevallen met de fiets. Er reed een 16 jarige jongen uit Deventer op een scooter achter haar. Toen hij het meisje in wou halen claxonneerde hij, waarna het meisje iets naar links ging. De jongen op de scooter raakte hierdoor met zijn elleboog het meisje, waardoor zij ten val kwam. De 13 jarige is ter observatie in het Lucasziekenhuis opgenomen met een pijnlijke heup.



Apeldoorn - drankrijder


Donderdagavond werd tijdens een routinecontrole op de Kerklaan ieen 31 jarige man uit Elspeet aangehouden. Hij blies 1.84 prom. ook is zijn rijbewijs ingevorderd. Politie maakt proces verbaal op.



Beekbergen - inbraak in woning


Gisteren is er in een woning aan de Evert Jan Boksweg ingebroken. Aan de achterzijde van de woning is een buitendeur opengebroken. Alle vertrekken zijn doorzocht, ook zijn de bedden en de koelkast overhoop gehaald. Er is waarschijnlijk alleen een ring weggenomen.



Apeldoorn - man overvallen


Afgelopen nacht aan de Piet Joubertstraat is er een 25 jarige man uit Apeldoorn mishandeld en overvallen door drie of vier mannen. Aan de achterzijde van het bedrijfspand hoorde hij gepraat en gerommel. Toen hij naar de achterzijde van het pand liep werd hij door drie of vier mannen in elkaar geslagen en geschopt. Ook hebben de mannen kans gezien zijn portemonnee te bemachtigen, met daarin een onbekend geldbedrag. De 25 jarige man kon ontkomen en rende het pand binnen waar hij de politie belde. De verwondingen van de man zijn door het ambulancepersoneel behandeld. Van de daders ontbreekt elk spoor. De politie is een onderzoek gestart.



Apeldoorn - roodlicht controle


Gistermiddag is er tussen kwart voor vier en kwart over vier op de Prins Willen-Alexanderlaan een rood licht controle gehouden. Hierbij zijn geen overtredingen geconstateerd.



Apeldoorn - snelheidscontroles


Gisteren werd op drie verschillende plaatsen snelheidscontroles gehouden. De eerste controle werd gehouden op de Koninginnelaan tussen elf en twaalf uur. Er passeerden 412 voertuigen de radarauto. Er reed één auto te hard, met een snelheid van 60 km/u. De automobilist krijgt hiervoor een bekeuring


Aan de Loseweg is ook een radarcontrole gehouden tussen kwart over twee en half vier. 31 voertuigen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 65 km/u terwijl hier een 30 km zone geldt.
Verder is er aan de Sluisoordlaan een controle gehouden, tussen zeven en acht uur 's avonds. Er werden 9 bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de toegestane snelheid. 72 km/u was de hoogst gemeten snelheid. Ook is er een bon uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --