Politie Friesland


Politieberichten van 24/10 (07.00 tot 13.00 uur)

Fryslân 24-10-2003 - Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Bureau Communicatie.

Joure: verkeersactie
Naar aanleiding van een examen van politiestudenten werd donderdag een grote controle uitgevoerd op de parkeerplaats 'De Horne. Dertien studenten legden een examen af. Verder was 3VO aanwezig met twee personen, Milieu met twee personen, IVW met twee personen, Douane met vier personen, Bureau Ongevallenanalyse en een aantal ervaren collega's, waaronder zes motorrijders uit verschillende districten. In het totaal waren er veertig personen op locatie. De resultaten: zes geslaagde studenten, ongeveer negentig gecontroleerde voertuigen, vierentwintig bekeuringen uitgeschreven voor onder meer APK, gordels, rijden zonder, rijbewijs B, niet op 1e vordering een rijbewijs of kentekenbewijs kunnen tonen, gladde banden en verlichting. Overige collegas maakten proces-verbaal op voor: rijden met rode diesel, verlopen olie in de diesel, waardoor afvalstoffen op een andere wijze werd afgevoerd (economisch delict) of geen geldig eurovignet.

Buitenpost: inbraak winkel
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een winkelpand aan de Kerkstraat. Men kwam het pand binnen door het inslaan van een raam, waarna een gedlbedrag van enkele honderden Euros werd weggenomen. De 55-jarige eigenaar uit Buitenpost deed aangifte.

Tjalleberd: inbraak auto
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een aan de Aengwirderweg geparkeer staande auto. Van het voertuig werd een raam ingeslagen, waarna de radio/cd-speler en een multimediaset werd weggenomen. De 23-jarige eigenaar uit Tjalleberd deed aangifte.

Sumar: aanrijding met letsel
Een 16-jarige bromfietser uit Burgum heeft vrijdag om 08.45 uur op de Van Harinxmaweg bij een aanrijding met een hem tegemoetkomende fietser letsel opgelopen. De aanrijding ontstond doordat de bromfietser vermoedelijk niet voldoende rechts heeft gehouden. Hij werd met klachten over pijn in zijn been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Heerenveen: aanrijding met letsel
Een 54-jarige fietsster is bij een aanrijding vrijdag omstreeks 07.40 uur op de Atalantastraat gewond geraakt. De vrouw reed vanaf het trottoir de rijbaan op, waar ze tegen een op dat moment passerende personenauto botste, die werd bestuurd door een 23-jarige plaatsgenote. De fietsster werd met hoofd- en oogklachten per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd.

Luxwoude: inbraken autos
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in verschillende autos die in Luxwoude stonden geprakeerd. Tot dusverre heeft de politie van zeven eigenaren een aangifte opgenomen. Uit de autos, waarvan een raam werd geforceerd of kapotgeslagen, werden radio/cd-spelers en goederen als mobiele telefoons en CDs weggenomen.