Ingezonden persbericht

GameVillage ontkent laster door GameCom

Utrecht, 24 oktober 2003 ­ GameVillage ontkent met klem de aantijgingen die GameCom heeft gedaan in een ingezonden brief in de Metro. Daarin wordt GameVillage beschuldigd van o.a. het verstrekken van valse bezoekersaantallen.

Roché Sulley van de gamesite GameCom heeft een brief gestuurd aan de Metro naar aanleiding van een artikel van deze krant over GameVillage. In deze brief heeft Sulley GameVillage beschuldigt van:


1. klakkeloos overnemen van artikelen van andere GameCom
2. het verstrekken van valse bezoekersgegevens

GameVillage laat hierbij weten dat het bij zowel de hoofdredacteur als de sitemanager van GameVillage niet bekend is dat een medewerker ooit artikelen één op één van GameCom heeft overgenomen. Wanneer dit wel zou gebeuren wordt de medewerker direct uit het team verwijderd. Ook is er nog nooit contact geweest met GameCom, ook niet over het overnemen van artikelen en ook niet over juridische dreigingen vanuit GameCom, waar in het artikel sprake van zou zijn geweest.

De beschuldigingen van Sulley met betrekking tot de bezoekersaantallen zijn ook totaal vals. Voor de meting van de statistieken maakt GameVillage gebruik van het software pakket "Webalizer Version 2.01". Dit pakket analyseert direct de gegevens van de serverlogs en is derhalve zeer accuraat. Het onderscheid tussen "hits" en "unieke bezoekers" is zeer bekend bij GameVillage en het onderscheid wordt ook gemaakt wanneer de statistieken naar partners wordt gecommuniceerd.

GameVillage betreurt het dat een collega gamesite dit soort praktijken erop nahoudt en doet hier nadrukkelijk afstand van. Er wordt gekeken welke juridische stappen er tegen GameCom kunnen worden ondernomen.


---
Noot voor de redactie,