PERSBERICHT
23/10/2003

Restaurant 'De Bourgondiër' wint de Zilveren Champignon 2003

Het team van restaurant 'De Bourgondiër' uit Vlissingen is uitgeroepen tot winnaar van de negentiende editie van dè kookwedstrijd voor toprestaurants, de Zilveren Champignon, die op 22 oktober j.l. in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch plaatsvond. De Innovatieprijs werd toegekend aan het team van restaurant 'Lambermon's' uit Haarlem. Thema van de wedstrijd was: 'Mushroom, geef je smaak de ruimte'. De Zilveren Champignon wordt georganiseerd door Stichting Vakwedstrijden Horeca Tilburg. AGF Promotie Nederland is sponsor.

Op basis van vooraf ingestuurde recepturen werden tien toprestaurants uitgenodigd tijdens de grote finale van de 'Zilveren Champignon' in actie te komen. De teams bestaan uit een kok en een gastheer/vrouw. Opdracht is binnen 5 uur een viergangen menu voor 8 personen à la minute te bereiden en te serveren. Inzet: de Zilveren champignon. Wedstrijdvoorwaarde is dat in het voor-, tussen- en hoofdgerecht champignons en aanverwanten de hoofdrol spelen. Het dessert is geheel naar vrije keus. Winnaar van de 'Zilveren Champignon' is het restaurant waar de combinatie van keuken en gastheerschap optimaal is. Net zo belangrijk als de Zilveren Champignon is de Innovatieprijs. Deze wordt toegekend aan het meest innovatieve team. De wedstrijd om de Zilveren Champignon staat hoog aangeschreven. Dat blijkt wel uit de namen van de topkoks die ooit zelf hebben deelgenomen of de wedstrijd een warm hart toedragen, zoals Cas Spijkers, Pierre Wind, Rudolph van Veen, Ad Janssen, Cees Helder en Paul Fagel.

Winnaar
Het team van restaurant 'De Bourgondiër' uit Vlissingen werd uitgeroepen tot winnaar van de Zilveren Champignon 2003. Volgens de jury staken de gerechten van Mart Scherp (kok) en het gastvrouwschap van Dhani Zapata boven de overige teams uit. De Innovatieprijs 2003 werd toegekend aan Pascal Smit (kok) en Jeroen van der Horst (gastheer) van restaurant 'Lambermon's' uit Haarlem. De creaties van dit team waren volgens de jury wat smaak betreft heel bijzonder. Meer informatie over de wedstrijd om de Zilveren Champignon is te vinden op www.zilverenchampignon.nl.


---