Amsterdam Oud Zuid


Stedelijk Museum dicht; collectie gaat op reis

Het Stedelijk Museum aan de Paulus Potterstraat sluit per 1 januari
2004 tijdelijk zijn deuren voor het publiek. Dan starten de werkzaamheden voor de restauratie en de nieuwbouw; die werkzaamheden gaan ongeveer twee tot drie jaar duren.

Een deel van de collectie van het Stedelijk Museum wordt voorlopig ondergebracht in het voormalig PTT-gebouw aan het Oosterdokseiland. Dat gebouw is vanaf het Centraal Station makkelijk te bereiken. Twee etages dienen de komende jaren als expositieruimte. De werken die niet op het Oosterdokseiland kunnen worden ondergebracht, worden opgeslagen in het depot.

De overzichtstentoonstelling van CoBrA, die voor een groot deel bestaat uit kunstwerken uit de vaste collectie van het Stedelijk Museum en die tot oktober 2003 in de Hermitage in St. Petersburg te zien was, is nu te zien in het Cobra Museum in Amstelveen.

In december is een deel van de collectie van het Stedelijk Museum te zien in Arnhem in het Museum voor Moderne Kunst onder de titel: The Secret of the 90s. Maar liefst veertig schilderijen van Malevich die eigendom zijn van het Stedelijk zijn tot 11 januari 2004 te zien in Houston in de Verenigde Staten. En er is nog meer: De Malevich/Mondriaan tentoonstelling die te zien is in Fondation Beyeler in Bazel, Zwitserland.

Dus, hoewel het gebouw in de Paulus Potterstraat voorlopig gesloten zal zijn, laat het Stedelijk zich op tal van andere locaties (in de wereld) nadrukkelijk zien met zijn reizende collectie.