Amsterdam Oud Zuid


Fietsen (parkeren) verboden rond bouwput Noord/Zuidlijn

In verband met de werkzaamheden aan de Noord-Zuidlijn is het stallen van fietsen bij het bouwterrein in de Ferdinand Bolstraat verboden. Omdat het gebied bereikbaar moet blijven voor met name politie, brandweer en ambulance worden overtredingen streng aangepakt.

De bouwput van de Noord/Zuidlijn tussen de Albert Cuypstraat en de Eerste Jan Steenstraat is met hekken afgezet. De resterende openbare ruimte in de Ferdinand Bolstraat is hierdoor slechts tweeëneenhalve meter breed. Om het gebied in de omgeving toch bereikbaar te houden voor publiek en hulpdiensten is het plaatsen van fietsen in dit gebied verboden. Dit verbod is duidelijk aangegeven op verkeersborden, op gele tekstborden en op posters op de winkelruiten.

Toch parkeren veel mensen nog steeds hun fiets hier. Met name bij de Hema leidt dit tot opstoppingen. Winkels en woningen moeten bovendien toegankelijk blijven voor politie, brandweer en ambulance. Tegen overtreders wordt een lik-op-stukbeleid gevoerd. Fietsen die het stadsdeel aantreft rond het werkterrein worden direct verwijderd en opgeslagen. De kosten per fiets kunnen oplopen tot 45,50 euro. Sloten worden niet vergoed.

Ook fietsen is in dit deel van de Ferdinand Bolstraat verboden. Fietsers dienen af te stappen of om te rijden via de Dusartstraat en de Hercules Seghersstraat.