Belgacom

Persbericht
24 oktober 2003

Steeds meer artiesten overstag voor online muziekverkoop

Steeds meer artiesten scharen zich achter het legaal downloaden van muziek. Skynet Music Club ging in juni 2003 als eerste in België van start met een catalogus van 200.000 nummers. Ondertussen hebben ook namen als The Rolling Stones, Dido & Nirvana hun weg gevonden naar de online muziekwinkel van Skynet en bedraagt de collectie ruim 230.000 songs. De sterke groei van de catalogus toont aan dat de muziekindustrie steeds meer belang hecht aan het aanbieden van een legaal alternatief voor P2P-netwerken.

15.000 ADSL-klanten testen Skynet Music Club: streamen meest populair

Ongeveer 15.000 ADSL-klanten tekenden in op het gratis kennismakingsaanbod voor Skynet Music Club. Ter herinnnering, inschrijven kon tot 1 oktober en het aanbod loopt nog tot 1 december. Uit de eerste resultaten van Skynet Music Club blijkt dat het streamen of online beluisteren van muziek veruit het meest populair is. Streamen vertegenwoordigt 65% van het gebruik, tegenover 34% voor downloaden op pc en 1% voor branden op cd. Het spreekt voor zich dat de voorwaarden van het gratis kennismakingsaanbod (60 credits en branden op cd niet mogelijk) deze resultaten sterk hebben beïnvloed.

Uitbreiding productformules: credits herladen & toegang zonder abonnement

Een abonnement op Skynet Music Club geeft vandaag recht op 500 credits per maand voor 7,5 euro. Deze formule wordt voor het einde van het jaar uitgebreid met de mogelijkheid extra credits te kopen. Wie door de maandelijkse voorraad credits zit, kan dan naar hartelust het aantal credits aanzuiveren.

Bovendien wordt het nog voor de jaarwisseling mogelijk Skynet Music Club te gebruiken zonder maandelijks abonnement dankzij een aanpassing van het facturatieplatform. De gebruiker kan dan eenmalig een voorraad credits aankopen en deze volledig besteden naar eigen goeddunken. Betalen per nummer wordt dan dus ook mogelijk! Net als bij de abonnementsformule is deze optie voorbehouden aan Belgacom ADSL-klanten om een zo eenvoudig mogelijke betaling via de Belgacom-factuur te garanderen.

Jeroen van den Broek | Direct +32 (0)2 724 81 28 | Mobiel +32 (0)478 95 00 67 E-mail jeroen.vandenbroek@team.skynet.be