Politie Gelderland-Midden

Duiven - onderzoek drugshandel met minderjarigen afgerond De politie heeft deze week een onderzoek naar drugshandel onder minderjarigen afgerond. Een 24-jarige Duivenaar is daarbij aangehouden als hoofdverdachte. De zaak kwam eind mei aan het licht nadat een 23-jarige plaatsgenoot van de verdachte melding maakte van het feit dat hij gezien had dat er pillen verhandeld waren aan twee meisjes. Beide dames, 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Duiven, werden daarop later aangehouden en bleken in bezit te zijn van enkele XTC tabletten. Uit hun verklaringen bleek weer dat deze voor eigen gebruik gekocht zouden zijn van de 24-jarige verdachte, die vervolgens afgelopen maandag in overleg met justitie buiten heterdaad is aangehouden.

Verkoop aan jongeren
Uit het daarop volgende politieonderzoek bleek verder dat de 24-jarige in de periode van december 2002 tot augustus van dit jaar XTC had verkocht aan diverse minderjarigen, in sommige gevallen zelfs jonger dan 16 jaar. De verdachte heeft tegenover de politie verklaard dat hij, na zelf met drugs geëxperimenteerd te hebben, uit geldgebrek is gaan handelen. Daarbij had hij in de loop der tijd een klantenkring opgebouwd van een tiental jongeren, waarvan de jongste ongeveer 14 jaar zou zijn.

Angst om opgepakt te worden
De pillen werden vaak verkocht in jongerencentra in de buurt van de woonplaats van de verdachte en op afspraak geleverd. Van de opbrengsten ging de Duivenaar op stap. De Duivenaar was met de handel gestopt medio september van dit jaar uit vrees om door de politie opgepakt te worden. Bij hem werden ook geen verdovende middelen meer aangetroffen. De man is inmiddels op vrije voeten gesteld. Justitie beslist verder wat er met de verdachte Duivenaar gebeurt.