Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regionaal - relatief weinig verkeersproblemen door gladheid Publicatiedatum: 24-10-2003

De gladheid op de wegen in de regio Gelderland-Midden heeft het verkeer vanochtend betrekkelijk weinig parten gespeeld. Gedurende de ochtendspits deden er zich (voor zover bij de politie bekend) niet beduidend meer aanrijdingen voor dan gebruikelijk. Wel deden zich op de autosnelweg A-1 ter hoogte van Stroe twee ongevallen door als gevolg van gladheid door sneeuwval. Rond negen uur belandde een 18-jarige vrouw uit Leeuwarden met haar auto over de kop op de linkerrijstrook en raakte gewond. Korte tijd later raakte op nagenoeg dezelfde plaats een 57-jarige automobilist uit Voorburg met zijn wagen in een slip en kwam dwars op de rijbaan tot stilstand. Een achterop komende bestuurder, een 23-jarige man uit Den Helder, kon door de gladheid niet tijdig stoppen en botste er bovenop. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. Ook op de A-12 ter hoogte van Ede deed zich even na negen uur een slippartij voor waarbij twee auto's beschadigd raakten. Beide bestuurders, afkomstig uit Zoetermeer en Nootdorp kwamen met de schrik vrij. De bestuurders kwamen met de schrik vrij. In Arnhem en omgeving deden zich als gevolg van de sneeuwval nauwelijks aanrijdingen voor. In de loop van de ochtend verdween de gladheid met het stijgen van de temperaturen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Ede; vreemde kwestie
Publicatiedatum: 24-10-2003

Naast overtredingen leveren controles als de eerder deze week gehouden actie "Ochtendgloren" ook hele verdachte zaken op! Neem nu die van een witte personenauto, bestuurd door een 32-jarige inwoner uit Zwolle. Een man die overigens alleen maar Russisch spreekt, maar dit terzijde.

Het valt politiemensen op dat de auto nagenoeg rondom verse schade heeft. Het raam van het linker voorportier ligt er uit en in de auto worden bloedsporen gevonden. De bestuurder is niet in het bezit van een rijbewijs, de auto niet APK gekeurd en verzekeringsgegevens zijn niet bekend. Redenen genoeg voor een onderzoek, de bestuurder is verdachte - hij wordt aangehouden.

Geen resultaat
Maar dat onderzoek levert helemaal niets op. Ondanks informatievragen naar andere politieregio's reageert niemand. Nergens zijn kennelijk recente aanrijdingen geweest, waarbij de auto betrokken zou kunnen zijn. Laat staan dat daar gewonden bij zijn gevallen. En omdat de bestuurder ook niet weet hoe zijn auto aan die schade komt - een overigens opmerkelijke visie - rest de politie niets anders dan de man weer in vrijheid te stellen. Zijn auto wordt pas mee gegeven als blijkt dat deze verzekerd is en er iemand in gaat rijden met een rijbewijs. Wat blijft is het grondig vastleggen van de schade, zodat later alsnog op de documentatie kan worden terug gegrepen. Al met al een vreemde kwestie!

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221