Ingezonden persbericht

Persbericht Dordrecht

Dordtse website drempelvrij

De wethouders A.T. Kamsteeg (Zorg en voorzitter van het Dordts Lokaal Comité voor mensen met een handicap) en drs. G. Veldhuijzen (Informatie en Communicatietechnologie) ontvingen gisteren uit handen van Tonny van Zijp van de Dordtse Adviesraad voor Gehandicapten het certificaat Drempels Weg van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid. Dit gebeurde tijdens de conferentie over het Dordtse gehandicaptenbeleid. Www.dordrecht.nl is de tweede gemeentelijke website in Nederland die voldoet aan de toegankelijkheidseisen voor gehandicapten volgens de standaard van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid. Het gaat daarbij om structuur en inhoud.

"De website van de gemeente Dordrecht staat inmiddels al ruim een jaar op de eerste plaats in de ranglijst van advies.overheid.nl. Dat de site nu in het Europees jaar van mensen met een handicap ook nog drempelvrij is, geeft die eerste plaats nog extra glans", aldus wethouder Kamsteeg. Wethouder Veldhuijzen sl! oot zich hierbij aan en hield het internationale gezelschap meteen de nieuwe uitdaging voor om de site voor internationale bezoekers toegankelijker te maken.

Aanpassingen website
Wat is aangepast? Er is onder andere een tekstversie van www.dordrecht.nl ontwikkeld. Deze tekstversie is niets anders dan de complete www.dordrecht.nl site, maar dan met een andere, zeer eenvoudige vormgeving. Daarnaast zijn ruim 2800 plaatjes van een beschrijvende tekst voorzien. Een visueel gehandicapte kan dan via een spraaksynthesizer of braille apparatuur toch een indruk krijgen van wat er op een foto staat. Tot slot zijn allerlei ingewikkelde scripts uit de webpagina's verwijderd, zodat de pagina's met aangepaste browserinstellingen toch goed leesbaar zijn.

Drempels weg
Drempels Weg is een initiatief dat - de naam zegt het al - de drempels wil wegnemen en internet bereikbaar en toegankelijk wil maken voor iedereen. Ook voor mensen met een visuele, auditieve of geeste! lijke handicap. Drempels We g is zowel landelijk als regionaal actief. Het project valt onder verantwoordelijkheid van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid en is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht