Algemene Inspectiedienst (AID)

Controle bestrijdingsmiddelen glastuinbouw; veel overtredingen Kerkrade, 24 oktober 2003

Deze week heeft de Algemene Inspectiedienst (AID) en de regiopolitie Haaglanden een 3-daagse gezamenlijke gerichte controleactie gehouden op het gebruik en toepassing van bestrijdingsmiddelen bij glastuinbedrijven in het Westland. Bij deze controleactie zijn 49 bedrijven gecontroleerd en werden bij 18 bedrijven overtredingen geconstateerd. In 17 gevallen is een proces-verbaal opgemaakt en in het andere geval werd volstaan met het geven van een waarschuwing.

Het ging daarbij om overtredingen zoals; het onjuist bewaren van bestrijdingsmiddelen, het bezit van niet toegestane bestrijdingsmiddelen, het gebruik van niet toegestane bestrijdingsmiddelen en het ontbreken van de vereiste licentie.

Bij één bedrijf werd in totaal 340 kilogram in Nederland niet toegelaten bestrijdingsmiddelen aangetroffen. Deze middelen werden na overleg met de officier van justitie in Den Haag in beslag genomen en nog dezelfde dag vernietigd bij de AVR te Rotterdam.

De AID noemt het aantal en percentage geconstateerde overtredingen hoog en zal daarom de komende maanden dit soort controles herhalen.

Alleen voor de media. Met vragen en opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot de persvoorlichter van de Algemene Inspectiedienst, tel. 045 - 5466223, of 06 - 21522449.