Politie Midden- en West Brabant

Politie lost negen straatroven op

Tilburg, 24 oktober 2003

TILBURG - Met de aanhoudingen van vier jongeren, tussen de 16 en 18 j oud, afkomstig uit Tilburg en Asperen, heeft het politieteam van Tilburg West negen straatroven opgelost. De feiten werden gepleegd tussen 30 september en 12 oktober jl. De groep aangehouden verdachten pleegden de straatroven in wisselende samenstellingen op de Langendijk (7x), de Baden Powelllaan en de Reeshofdijk. Bij de straatroven maakten de verdachten mobiele telefoons buit. Tijdens het onderzoek heeft de politie drie GSM`s teruggevonden. De andere buitgemaakte GSM`s werden verkocht .

De zaak kwam aan het rollen nadat op zondag 12 oktober jl. een straatroof werd gepleegd aan de Langendijk. Een Tilburgse jongen werd toen van zijn GSM beroofd. Agenten van de Noodhulp wisten die avond drie verdachten aan te houden. Zij bleken na onderzoek betrokken te zijn bij deze straatroof aan de Langendijk. De telefoon van het slachtoffer werd bij één van de verdachten aangetroffen. In de loop van het onderzoek heeft de politie een vierde verdachte aangehouden.

De politie is nog wel op zoek naar de ouders van twee kinderen van tussen de 10 en 12 jaar oud. Zij werden op12 oktober jl. op de Langendijk ook belaagd door één of meer van de aangehouden verdachten. Toen de slachtoffertjes begonnen werden ze verder met rust gelaten. De politie van team Tilburg West wil graag met de ouders van deze kinderen in contact komen. Zij kunnen bellen met de politie door gebruik te maken van het Landelijke Toegangsnummer Politie: 0900 - 88 44.

De vier verdachten zijn inmiddels geleid voor de rechter Commissaris en de Officier van Justitie te Breda en bevinden zich in voorlopige hechtenis.

Bron: Carel Bouman