Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 24 oktober 2003

Bijbelse gegevens over weggelopen slaaf Onésimus verfilmd

Nieuwe christelijke speelfilm voor Arabische wereld

AMERSFOORT De nieuwe christelijke speelfilm Onésimus zal dit najaar via diverse satellietzenders in de hele Arabische wereld te zien zijn. De ruim anderhalf uur durende film zal ook op lokale Arabische tv-zenders worden vertoond. Dat meldt Stichting 3xM te Amersfoort, die het grootste deel van de productiekosten heeft gefinancierd.

Tientallen professionele acteurs hebben meegewerkt aan de film, die op diverse locaties in Egypte en Turkije is opgenomen. Van de film is ook een 12-delige televisieserie gemaakt, die eveneens dit najaar via het satellietkanaal Miracle Channel wordt uitgezonden.

In de Arabische wereld van Marokko tot Irak is televisie hét middel om een groot publiek met de bijbelse boodschap in aanraking te brengen , zegt 3xM-directeur Martien Timmer. Ook de miljoenen analfabeten kunnen via televisie op een cultureel relevante manier kennismaken met het christelijke geloof. Dit bijbelse verhaal over de weggelopen slaaf Onésimus, bekend door Paulus brief aan Filémon, spreekt Arabische kijkers aan. Het staat immers dicht bij hun eigen, eeuwenoude cultuur. De film belicht belangrijke thema s als eergevoel, schuld, vergeving en vrijheid.

De nieuwe Arabischtalige christelijke speelfilm Onésimus en de gelijknamige televisieserie zijn gemaakt door het productiebedrijf MediaHouse in Egypte.

Korte inhoud van de film:

De slaaf Onésimus ontsnapt uit het huishouden van Filémon en reist zijn grote liefde achterna. Dat is een christelijk slavinnetje, Julia, die naar Rome is verkocht. Onésimus steelt wat geld van Filémon. Achternagezeten door de 'slavenpolitie' en door een zoon van Filémon komt Onésimus in Rome. Daar vindt hij Julia, die boos op hem is dat hij geld heeft gestolen en is weggelopen. Onésimus komt in contact met de apostel Paulus, omdat Julia voor hem werkt. De weggelopen slaaf wordt christen en besluit terug te gaan naar zijn meester. Filémon moet besluiten of hij Onésimus zal straffen of niet, maar Paulus is bereid voor de kosten op te draaien.

Noot voor de redactie (