Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 24 oktober 2003

Brand in winkelpand

Brand is ontstaan in de kelder, Politie Twente stelt een onderzoek in.

Enschede

Op vrijdag 24 oktober 2003 omstreeks 10.05 kwam bij de Politie Twente een melding binnen brand in een pand aan de Haverstraatpassage in Enschede. De agenten werden aangesproken door een 28-jarige man uit Enschede die bij het openen van winkelpand een brandlucht rook. Hij zag dat er brand woedde in de kelder. Hij heeft geprobeerd te blussen doch dit lukte niet. De brandweer heeft de brand geblust. Naastgelegen winkels hebben last gehad van de rookontwikkeling. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De technische recherche van de Politie Twente stelt momenteel een nader onderzoek in. (bps: 03-139645)

36 strings, boksersshorts en singletjes gestolen

Dader is onbekend

Hengelo

Op vrijdagochtend 24 oktober 2003 deed een 30 jarige medewerkster van een winkel aan de Christiaan Langefelstraat uit Hengelo aangifte van diefstal. Op donderdag 23 oktober '03 is tussen 10.00 uur en 20.00 uur een partij ondergoed gestolen. Het betrof 36 strings, 36 boksersshorts en 36 singletjes die in een bak in de winkel lagen. Van de dader ontbreekt nog elk spoor. (bps: 03-139643)

Gitaar van muzikant gestolen

Na optreden in café werd instrument weggenomen

Almelo

Een 31-jarige muzikant uit Enschede trad gisteravond op in een café aan de Grotestraat te Almelo. Toen hij vanochtend, vrijdag 24 oktober 2003 omstreeks 1.00 uur, samen met de andere bandleden de apparatuur wilde opruimen zag hij dat zijn gitaar was gestolen. Betrof een blauwe gitaar van het merk Ibanez. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (bps: 03-139676)

Justitie past sepot toe

Politie Twente verheugd met uitspraak justitie

Twente

Op 23 september j.l. werd door een inwoner van Haaksbergen aangifte gedaan tegen een medewerker van de Politie Twente van poging tot doodslag. De Politie Twente is verheugd over het feit dat het Openbaar Ministerie in Almelo deze zaak heeft geseponeerd en hoopt dat het conflict tussen de aangever en de medewerker met deze beslissing tot een eind is gekomen. Over het waarom van het sepot wordt verwezen naar een door het Openbaar Ministerie in Almelo uitgegeven persbericht. De politie Twente onthoudt zich van verder commentaar.

Man beledigt agenten

Hij kreeg een bekeuring omdat hij bier op de openbare weg dronk

Almelo

Op vrijdag 24 oktober 2003 omstreeks 13.50 uur zagen surveillerende agenten een 29-jarige man een blikje bier drinken op de Havenpassage in Almelo. Omdat het nuttigen van alcohol en het hebben van een geopend blikje bier op de openbare weg volgens de algemene politieverordening niet is toegestaan kreeg de man een bekeuring. Hierop werd de man boos en beledigde de agenten. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring werd de man weer in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-139733)

Chantal Westerhoff 053-4555588


---- --