Politie Zaanstreek-waterland



06:21 23-OKT-03
LOC: PURMEREND, WILLEM EGGERTSTRAAT
Parkeerautomaten opengebroken
De parkeerautomaten van de parkeergarage werden in de nacht van woensdag op donderdag, vermoedelijk met een slijptol, op professionele wijze opengebroken. Men wist precies hoe men dat moest doen om het alarm niet te activeren. Het in de automaat aanwezige geld werd weggenomen. De schade aan de automaten wordt geschat op ongeveer E 20.000,- Men is na sluitingstijd de parkeergarage vermoedelijk binnen gedrongen door over een hek te klimmen. Een slot aan de binnenkant van een nooddeur was vernield. Vermoedelijk heeft men via deze deur het pand weer verlaten.

11:00 23-OKT-03
LOC: ZAANDAM, PROV WEG ZAANDAM - CASTRICUM

Aangehouden fietsendief had ook proletarisch gewinkeld

Een 44-jarige man werd door de politie aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. Bij zijn fouillering bleek de man ook nog eens negen verpakte sloten onder zijn jas verborgen te hebben. De man trok de aandacht van in burger surveillerende agenten, omdat hij met een opoefiets zonder slot op een perron van het NS station stond. De agenten herkenden de man als een hen bekende fietsendief en hielden hem aan. Daarop bekende de man de sloten ter waarde van ruim E 300 bij een bouwmarkt te hebben ontvreemd. De fiets zou hij niet hebben gestolen, maar gekocht op het Waterlooplein in Amsterdam. Naar de herkomst van die fiets wordt een onderzoek ingesteld. De man werd ingesloten.

09:30 24-OKT-03
LOC: EDAM, MONNICKENDAMMERJAAGWEG

Paardenzadels gestolen

In de afgelopen avond of nacht werd ingebroken in een paardenstal en werden onder andere een nog onbekend aantal paardenzadels gestolen. In de stal zijn een aantal paardenboxen, die door particulieren worden gehuurd. Elke huurder beschikt over een af te sluiten kast om materialen in op te bergen. Een aantal van deze kasten werd opengebroken. Omdat nog niet alle huurders aangifte hebben gedaan kan nog niet exact worden vastgesteld wat er werd weggenomen.



---- --