Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie

Datum Nummer persbericht
24 oktober 2003 p138

---
Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380

Bewoners centrum en omgeving ondervraagd over leefbaarheid en veiligheid

De komende weken laat de gemeente een 0-meting uitvoeren in de omgeving van het toekomstig Multi-Functioneel Centrum (MFC) voor daklozen en verslaafden aan de Van Schevichavenstraat. Het is een onafhankelijk onderzoek naar de leefbaarheid en veiligheid in de directe omgeving van deze voorziening.

Het in beeld brengen van de huidige kwaliteit van de leefbaarheid en veiligheid in de directe omgeving van het MFC is een van de onderwerpen van gesprek in de werkgroep Buurtbeheerplan (BBP). In deze werkgroep zijn voor- en tegenstanders van het MFC, ambtenaren, medewerkers zorginstellingen, ondernemers, bewoners en verslaafden en daklozen vertegenwoordigd. De werkgroep praat over allerlei onderwerpen die te maken hebben met het MFC zoals veiligheid, zorgaanbod, toegangscriteria etc.

De werkgroep BBP heeft Seinpost Adviesbureau BV opdracht gegeven de huidige leefbaarheid en veiligheid in de omgeving van het toekomstig MFC te meten. Vandaar dat gesproken wordt over een '0-meting'. Een jaar na opening van het MFC wordt het onderzoek herhaald om te kijken wat de ontwikkelingen zijn geweest en welke invloed het MFC heeft op de omgeving.

De komende weken bellen medewerkers van Seinpost enkele honderden bewoners van het centrum en omliggende wijken. Aan de hand van een vragenlijst kunnen zij hun mening kwijt over het schoon, heel en veilig zijn van de wijk en over de komst van de voorziening.

Ook ondernemers in de omgeving van het MFC wordt naar hun mening gevraagd. Zij krijgen de komende weken een schriftelijke enquête opgestuurd. Op donderdag 30 oktober en zaterdag 1 november worden bovendien voorbijgangers in de omgeving van het toekomstig MFC naar hun mening gevraagd. De resultaten van de 'belronde' en de enquête worden voorjaar 2004 verwacht.


---

De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht