Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 24 oktober 2003

Spijkers op straat

HOOGERHEIDE: Een burger meldt donderdagavond bij de politie dat er achter drie autos die geparkeerd staan aan de Huijgensstraat spijkers zijn aangetroffen. De spijkers stonden rechtop tegen de banden aan. De politie stelt een onderzoek in.

Doorrijden na aanrijding

HOOGERHEIDE: Vrijdagochtend heeft een automobilist twee lichtmasten en een betonnen paal aan de Sportlaan flink beschadigd door er tegen aan te rijden. De betrokken automobilist is doorgereden. De politie zag dat er een spoor van koelvloeistof op de weg lag en is dit gevolgd. Uiteindelijk troffen ze de auto aan. Het kenteken is nagetrokken en de dader is bij de politie bekend. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beroving

BERGEN OP ZOOM: Donderdagavond is een 42-jarige man uit Bergen op Zoom van zijn mobiele telefoon beroofd op de Kruidhof. De man had iemand uit de auto laten stappen toen er een jongeman naar hem toekwam en vroeg om een sigaret. Toen de man een sigaret uit zijn auto pakte werd zijn mobiele telefoon uit de hand getrokken. De jongeman zette het op een lopen. Doordat er een goed signalement werd gegeven heeft de politie in de omgeving een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man is na verhoor weer vrijgelaten en met een dagvaarding heengezonden. Hij moet zich later voor de rechter verantwoorden.

Jeugd lastig gevallen

BERGEN OP ZOOM: Donderdagmiddag is een 4-tal jongelui lastig gevallen door een groep jongeren op de kermis aan het Sint Catharinaplein. Een jongentje werd lastig gevallen in de botsautos door een groep jongeren. De vier jongelui wilden het opnemen voor dit jongetje. Hierop keerde de groep zich tegen de jongelui en werden zij geslagen en geschopt. Ze zijn uiteindelijk Huize Sint Catharina binnen gegaan om aan de groep te ontkomen

Diefstal uit auto

RUCPHEN: In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een bedrijfsauto die geparkeerd stond aan de Hoofdvaart. De achterruit is verwijderd en diverse computeronderdelen, zoals een PC, een harde schijf, een monitor, een modem, een netwerkkaart en nog wat toebehoren zijn weggenomen. De totale waarde bedraagt naar schatting 1000.

Bron: Karen de Groot