Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

Voorgenomen demonstratie tegen pedofilie zorgt voor veel rumoer

Een voorgenomen demonstratie tegen pedofilie heeft in Amsterdam voor veel rumoer gezorgd. Het Actiecomité dat de demonstratie wil organiseren bestaat onder andere uit de Rotterdamse partij Nieuw Rechts en de Nieuwe Nationale Partij (NNP). De Anti Fascistische Actie Amsterdam heeft voor zaterdag een tegendemonstratie aangekondigd.

Volgens de Anti Fascistische Actie Amsterdam zijn de NNP en Nieuw Rechts extreem-rechtse partijen `die met dit soort populistische onderwerpen het isolement proberen te doorbreken waarin hun gedachtegoed is geplaatst'. Zij zien het `openlijk manifesteren van extreem-rechts als een directe bedreiging'.

Stop Martijn

Het actiecomité Stop Martijn bestaat een bundeling van vijf organisaties. Naast de NNP en Nieuw Rechts is bijvoorbeeld ook de organisatie "Moeders tegen pedofilie" in het comité vertegenwoordigd. De vijf organisaties keren zich tegen pedofilie en tegen de belangenvereniging voor pedofielen Martijn. Het eist harde maatregelen tegen `de handel in en seks met kinderen'.

Het comité Stop Martijn wil dat pedofielen na veroordeling chemische castratie ondergaan en dat meervoudige kinderverkrachters de doodstraf krijgen. Daarnaast werkt het aan een website waar veroordeelde pedofielen met naam en toenaam worden vermeld. "Hiermee willen we omwonenden informeren over veroordeelde kinderverkrachters in hun wijk," aldus Michiel Smit. Dit Rotterdams raadslid en een van de oprichters van het actiecomité zegt in het Parool dat de organisatie op dit moment onderzoekt welke juridische haken en ogen er zijn.
---


---

Laatst gewijzigd: 24-10-2003