Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



24 oktober 2003 middag


's Heerenberg, autokraken

Afgelopen nacht zijn een groot aantal autobezitters in deze plaats de dupe geworden van autokrakers. Inmiddels hebben 7 mensen aangifte gedaan van auto-inbraak. In alle gevallen werd het slot geforceerd en men had het voorzien op de autoradio/cd speler en cd's. Eén benadeelde trof zijn auto op de Kornhorst zonder wielen op een aantal stenen aan. Ook was de kaaperskoffer met inhoud gestolen.. De diefstallen vonden verder plaats op de Ganzepeppel, Batavenstraat, Diekmansweide en Frankenstraat. De politie stelt een onderzoek in.


Winterswijk- twee gewonden bij aanrijding.

Twee Winterswijke jongelui (17- bestuurder en 15-jarige passagiere) zijn vanmorgen bij een aanrijding op de Joost van den Vondelstraat in hun woonplaats gewond geraakt. De jongeman reed over de Brederostraat en verleende als bromfietsbestuurder geen voorrang aan een 65-jarige automobilist uit Winterswijk. Beide slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hun letsel is niet bekend en ook is nog niet bekend of zij zijn opgenomen.



Kilder- aanrijding met zwaar materiele schade


Bij een aanrijding op de Schoolstraat zijn vanmiddag twee auto's zwaar beschadigd. Een 67-jarige vrouw uit die plaats reed over de S-straat komende uit de richting van de Mamalandstraat. Aan beide zijde van de straat stonden auto's geparkeerde en bij het passeren raakte zij de auto van een 42-jarige plaatsgenote. Door de schrik van de aanrijding trapte zij op het gas in plaats van op de rem. Vervolgens raakte zij de auto nogmaals en schoot door en kwam in een heg tot stilstand. Beide auto's moesten worden afgesleept terwijl de vrouw met de schrik vrij kwam.



Doetinchem - diefstal uit kleedkamer


Een 14-jarige jongeman uit Doetinchem heft vandaag aangifte van diefstal van zijn portemonnee gedaan. Hij had deze op 20 oktober tijdens de gymles in z'n broek in de kleedkamer van een gymzaal aan de Terborgseweg achtergelaten. Na afloop van de les miste hij de portemonnee met geld en pasjes. Helaas was deze les de deur van de kleedkamer niet op slot.



Winterswijk- diefstal uit vitrine


Door een personeelslid van een winkel aan de Goudvinkenstraat is aangifte gedaan van diefstal van een groot aantal gouden sieraden uit een vitrine. Kennelijk heeft men gisterenmiddag kans gezien om met een valse sleutel de vitrine te openen, waarna men de goederen wegnam.De waarde bedraagt enkele duizenden euro's.


Harreveld- drie gewonden bij aanrijding op N 18


Een 64-jarige inwoner uit Harreveld is vanmiddag omstreeks 12.50 uur bij een gecompliceerde aanrijding betrokken geweest. Hij en een Duits echtpaar zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
De man reed met zijn auto over de parallelweg van de Varsseveldseweg en wilde deze oversteken. Hij sorteerde voor op de middengeleider en trok plotseling op in de richting Harreveld. Hierbij ontstond een botsing met een Merecedes, waarin het Duitse echtpaar zat. Door de klap van de aanrijding schoot de auto van de Harrevelder door richting de Kerkstraat en ramde daar de auto van een 32-jarige Winterswijker, die daar stond te wachten.


De Harrevelder raakte bekneld in z'n auto en werd door ambulancepersoneel en de brandweer Wisch uit z'n auto bevrijd. Hij had in ieder geval een hoofdwond opgelopen. Het Duitse echtpaar is met rug- en nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd en de rijbaan is een uur afgesloten geweest. De politie maakt proces-verbaal op.



Einde bericht



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --