Gemeente Zwolle

Burgemeester Meijer voorzitter G26

Burgemeester Henk Jan Meijer is de nieuwe voorzitter van de G26. Burgemeester Ton Rombouts van 's Hertogenbosch is na meer dan twee jaar voorzitterschap per 15 oktober 2003 teruggetreden. De G26-bestuurders hebben de Zwolse burgemeester Meijer unaniem aangewezen als de nieuwe voorzitter. Burgemeester Kerckhaert van Hengelo neemt in het dagelijks bestuur de plaats in van de heer Rombouts.

In de G26 zijn de middelgrote gemeenten van ons land verenigd. Het Rijk heeft zowel met de G4 als de G26 convenanten afgesloten in het kader van het Grotestedenbeleid. Kabinet en steden werken samen aan de voorbereiding van een volgende GSB-periode, die zal lopen van 2005 tot 2009.

Het dagelijks bestuur van de G26 bestaat naast de nieuwe voorzitter uit de volgende leden: burgemeester M. de Boer (Leeuwarden), burgemeester A. van Vliet-Kuiper (Amersfoort), wethouder P.G.M. Tielemans (Helmond), wethouder G.J.M. van Rumund (Nijmegen), burgemeester A.B. Sakkers (Eindhoven), wethouder A.C. Geertsema (Leiden), wethouder C. Sas (Dordrecht) en burgemeester F.A.M. Kerckhaert (Hengelo).


---