Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 214
Datum: 24 oktober 2003

Besluitenlijst Provinciale staten 22 oktober

Provinciale staten van Fryslân hebben woensdag 22 september vergaderd. Provinciale staten hebben o.a. de volgende besluiten genomen:

De statenvergaderingen zullen voortaan niet langer uitgewerkt worden tot een letterlijk verslag (handelingen), maar de geluidsopnamen worden op een cd rom vastgelegd en beschikbaar gesteld aan statenleden.

Bestuurs- en commissarisfuncties zullen voortaan als gevolg van de invoering van de dualisering door GS worden vervuld. Dit geldt ook voor bestuursfuncties in gemeenschappelijke regelingen, zowel die in dagelijkse als in algemene besturen, zoals bijvoorbeeld de Marrekrite en Tresoar. Een uitzondering wordt gemaakt voor bestuursfuncties in het algemeen bestuur van IPO en SNN waarvoor PSleden nog wel in aanmerking kunnen komen.

De Advysgroep Wetter, waarin vertegenwoordigers zitten van provincie, waterschappen en gemeenten, heeft in een notitie voorgesteld dat niet de provincie, maar het waterschap Ggor (gewenste grond- en oppervlaktewaterregime in Fryslân) vaststelt. Dit binnen het provinciale beleidskader en de daarbij behorende richtlijnen. Bovendien stelt de commisie voor de termijn waarbinnen Ggor wordt vastgesteld, van 2002 te veranderen in 2010. PS hebben het voorstel om deze notitie vast te stellen verworpen. Ze vragen het college bovendien n.a.v. een motie van de VVD, een aantal zaken duidelijker in beeld te brengen.

PS hebben het substitutiemodel bibliotheekwerk Fryslân en het ondernemingsplan van de serviceorganisatie vastgesteld. In dit substitutiemodel heeft de Stuurgroep 'Biblioteek fan Moarn' de gevolgen van het overdragen van het centraal werkgeverschap van de CBD Fryslân naar de nieuw te vormen bibliotheekstichtingen laten uitwerken. PS hebben ingestemd met de reactiebrief van GS aan de betrokkenen.

PS hebben vastgesteld dat de rapportage De ATF-brand nader belicht" voldoende is besproken. Gedeputeerde Baas heeft als reactie gezegd bereid te zijn het initiatief te nemen tot een gezondheidsmonitoring (onderzoek naar de gezondheids-gevolgen van de brand voor mensen en dieren) in het gebied rond de ATF. Hij heeft daarbij toegezegd te zullen proberen voor 01-01-2004 met een plan van aanpak te komen.

PS hebben ingestemd met een gezamenlijk advies met de gemeenten Harlingen en Wûnseradiel aan de minister van V&W over de Trajectnota/MER N31 Zurich - Harlingen.

---- --