Vlaamse overheid

Op 5 augustus 2003 en 12 augustus 2003 verscheen in het Belgisch Staatsblad de oproep van het Vlaams Commissariaat van de Media tot kandidaatstelling voor lokale radio-omroepen voor de provincies Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Brussel en voor de provincies Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

De Vlaamse regering ging, op voorstel van minister van Media, Marino KEULEN, over tot de erkenning van een eerste golf van ontvankelijk bevonden kandidaten. Het gaat om kandidaat lokale radio-omroepen, die na onderzoek van de aanvraag blijken te voldoen aan elk van de decretale voorwaarden om te worden erkend als lokale radio-omroep en wiens voorkeur uitgaat naar frequenties in de betrokken lokaliteit waar de kandidaat als enige ontvankelijk bevonden kandidaat zijn voorkeur had voor uitgedrukt.

In de komende weken gaat het vergelijkend onderzoek verder met betrekking tot de overige ingediende kandidaturen. Conform de gecoördineerde mediadecreten en de in uitvoering hiervan vastgestelde besluiten worden de erkenningen, indien meerdere kandidaten een ontvankelijke aanvraag hebben ingediend voor eenzelfde frequentie, verleend op basis van de volgende criteria: de concrete invulling van het programma-aanbod en zendschema, de kennis en radio-ervaring, de band met de lokale gemeenschap, de infrastructuur, en de degelijkheid van het opgegeven financieel plan en financiële structuur. Het is de bedoeling tegen het jaareinde de procedure af te ronden.

persinfo: Mila Bourjal, woordvoerder van minister Keulen - tel. 02 553 28 43
e-mail: persdienst.keulen@vlaanderen.be

De persconferenties van de Vlaamse regering kunnen worden beluisterd op: www.vlaanderen.be/persconferenties