Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



24 oktober 2003 middag



Oene - Ongeval met letsel


Bij een verkeersongeval op de Horthoekerweg in Oene, is vrijdagochtend een 18 jarige bromfietsster gewond geraakt. Zij werd omstreeks 07.45 uur aangereden door een 23 jarige bestuurder van een bestelauto die in de lange S-bocht ter hoogte van de Middelbeekseallee vermoedelijk onvoldoende rechts heeft gereden. De jonge vrouw vloog over de cabine van de bestelauto en kwam in de laadbak terecht. Zij is met mogelijk een been- en armbreuk per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.



Wezep - Drankrijder botst tegen auto en vangrail


Een 25 jarige automobilist uit Nunspeet botste afgelopen nacht op de A28 onder Wezep met zijn bestelauto tegen de achterzijde van een personenbusje en kwam vervolgens tegen de vangrail en kwam in de rechterberm tot stilstand. Na de botsing verstopte de Nunspeter zich tussen de struiken in het lange bermgras. Politiemensen konden hem met behulp van de zaklantaarn toch vrij gemakkelijk traceren. De man bleek alcohol gebruikt te hebben. Hij weigerde medewerkring aan blaastesten. Zijn rijbewijs werd ingenomen.Twee inzittenden van het personenautobusje, afkomstig uit Zwolle en Hattem, raakten licht gewond.



Ongeval door sneeuwval


Door de sneeuwval en de gladheid van de wegen zijn vanochtend in het politiedistrict NW Veluwe zeker 16 ongevallen bij de politie gemeld. Tenminste drie personen raakten licht gewond.
Om 8.09 uur kwam op de Niersenseweg in Vierhouten een 17 jarige jongen op een bromfiets door sneeuwval en glad wegdek ten val. Bij onderzoek door medewerkers van de ambulancedienst bleek het letsel mee te vallen. Hij werd door familie opgehaald.
Om 8.16 uur botsten bij een ongeval op de Bovenweg in 't Harde een personenauto en een bedrijfsauto tegen elkaar. Een 49 jarige bestuurder van een bedrijfsauto uit Oldebroek raakte in een slip en kwam dwars op de weg tot stilstand. De tegenligger een 37 jarige man uit Doornspijk wilde uitwijken, maar raakte toch de bedrijfsauto.
Om 8.20 uur kwam de melding van twee botsend auto's op de kruising Eperweg/Albertlaan in Nunspeet. Geen gewonden. Thans geen verdere gegevens bekend.
Om 8.20 uur raakte een 41 jarige Zwollenaar op de Eperweg in "t Harde in een slip en botste met zijn bedrijfsauto tegen een verkeerspaal op een verkeersheuvel.
Om 8.28 uur botsten op de Molenweg in Heerde twee personenauto's tegen elkaar. Een 25 jarige bestuurder uit Hattem gleed in een bocht op de andere weghelft en botste tegen een 28 jarige autobestuurder uit Wapenveld.
Om 8.29 uur ontstond een verkeersongeval op de A28 onder Wezep. De KLPD heeft de aanrijding afgewerkt. Geen gegevens beschikbaar.
Om 8.32 uur een ongeval op de A28 onder Nunspeet. De KLPD handelde af en geen gegevens bekend.
De N302 is rond 8.48 uur tijdelijk gestremd geweest vanwege een ongeval. Bijzonderheden zijn nog niet in de politieadm. verwerkt.
Om 8.40 uur is in Putten een postbode gewond geraakt toen hij op het gladde wegdek van de Gervenhof ten val kwam. De 33 jarige Puttenaar gleed uit en raakte gewond. Hij is met onbekend letsel en voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk.
Om 8.53 een botsing tussen twee personenauto op de kruising Eperweg/Ulco de Vriesweg in 't Harde.
Een 25 jarige automobilist uit 't Harde reed van de Ulco de Vriesweg en wilde stoppen voor het verkeer op de Eperweg. Door het gladde wegdek gleed hij door en boste tegen de personenauto, bestuurd door een 48 jarige man uit Dronten die op de Eperweg reed. Slechts materiële schade.
Om 9.39 uur gleed een 20 jarige automobilist uit Harderwijk tegen de achterzijde van een personenauto van een 53 jarige man uit Ermelo. De Harderwijker kon niet tijdig tot stilstand komen toen zijn voorligger op de Dokter van Dalelaan in Ermelo afremde om linksaf te slaan.
Om 9.36 uur raakte een 31 jarige autobestuurder met zijn personenauto op de Oostelijke Rondweg in Elburg van de weg en kwam in de naast de weg gelegen sloot tot stilstand.
Om 9.51 uur botste een vrouw met haar auto tegen een verkeersbord op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek.. Nog geen nadere gegevens bij de politie bekend.
Om 10.05 uur bleef een 33 jarige automobilist uit Uden ongedeerd toen door de gladheid op de A28 onder Harderwijk van de weg raakte en enkele malen met de auto over de kop ging.
Om 10.06 uur werd een ongeval gemeld op de A28 onder Nunspeet. Er zijn nog geen gegevens in de politieadministratie bekend.
Om 10.10 uur raakte een 77 jarige vrouw uit 't Harde op de Bovendwarsweg in 't Harde gewond, nadat zij met de fiets op het gladde wegdek onderuit gleed. Zij werd met de toevallig voor het verkeerslicht wachtende medewerkers van een ambulancedienst eerste hulp verleend. Zij is met been- en heupletsel naar een ziekenhuis vervoerd.
Om 10.15 uur raakten in een bocht van de Bovenweg in 't Harde twee auto's van de weg. Een schrikhek een en paal werden vernield. Nadere gegevens bij de politie nog niet bekend.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --