Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (24/10)

Oosterhout, vrijdag 24 oktober 2003

Snelheidscontrole: bijna 30% rijdt te hard
WERKENDAM: Donderdag 23 oktober hield de politie een snelheidscontrole op de Bandijk.
Van de 380 passanten, reden 105 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/u.

Auto tegen boom
ANDEL: Donderdagmiddag 23 oktober kreeg de politie melding van een ongeval op de Hoge Maasdijk. Een 37-jarige automobiliste uit Drunen was onwel geworden. Zij wist nog wat af te remmen, maar raakte van de weg en kwam tot stilstand tegen een boom. De vrouw is voor controle vervoerd naar het Beatrix ziekenhuis te Gorinchem. Daar bleek dat zij niets mankeerde. Ook de overige vier inzittenden zijn niet ernstig gewond geraakt. De auto is weg getakeld.

Twee hennepkwekerijen opgerold
RAAMSDONKSVEER: Donderdagochtend 23 oktober trof de politie in een woning aan de Hertogshoef een hennepkwekerij aan met 150 hennepplanten. De kwekerij was gevestigd op de zolder van de woning. De politie heeft de hennepplanten en randapparatuur zoals filters en lampen in beslag genomen. De 34-jarige bewoonster is aangehouden en verhoord op het politiebureau. Woensdagmiddag is zij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.
s Middags is een tweede hennepkwekerij opgerold in een huis aan de Rietstraat. De politie heeft de 28 hennepplanten en randapparatuur in beslag genomen. De bewoners, een 38-jarige man en een 47-jarige vrouw, zijn aangehouden en verhoord. Zij zijn s avonds weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbraak bedrijf
HOOGE ZWALUWE: In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 oktober is ingebroken bij een bedrijf aan de Watertorenstraat. De dader(s) heeft toegang verkregen tot het pand door het verwijderen van een ruit. In het pand werd vermoedelijk een geldbedrag weggenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Snelheidscontrole
LOON OP ZAND: De politie hield op donderdag 23 oktober tussen 09.15 uur en 12.45 uur een snelheidscontrole op de Udenhoutseweg (80 km-zone). Er waren 762 passanten waarvan er 85 te hard reden. De hoogste snelheid was 143 km/u.

Politie houdt 6 jongeren aan voor vernieling
RIJEN: Donderdagavond 23 oktober omstreeks 23.30 uur hield de politie zes jongeren uit Rijen in de leeftijd van 16 en 17 jaar aan. Zij worden verdacht van vernieling van ramen in een schoolpand aan de Monseigneur Nolenslaan. De jongeren wordt een Halt procedure aangeboden.

Aanhouding na diefstal
GILZE: De politie hield, na een melding van een getuige, een 27-jarige man uit Gilze donderdag 23 oktober om 17.45 uur aan nadat hij kort daarvoor goederen had weggenomen uit een pand aan de Lange Wagenstraat. Hij is verhoord en heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Diefstal portemonnee en armband
MOLENSCHOT: Bij een woning aan de Pastoor Goethemstraat belde donderdagmorgen een man aan die verklaarde gewond te zijn. De bewoonster verzorgde vervolgens de verwonding van de man. Tijdens het moment dat hij even alleen werd gelaten, zag de man kans een portemonnee en een armband weg te nemen. De politie heeft deze zaak in onderzoek.

Verkeerscontrole
WAALWIJK: Op donderdag 23 oktober hield de politie tussen 15.00 en 17.00 uur en 19.00 en 22.30 uur verkeerscontroles op diverse plaatsen in Waalwijk en Sprang-Capelle. s Middags werden twee bonnen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen in de auto. Verder twee bonnen voor de snelheid en een bon voor het negeren van roodlicht. In de avond zijn zes bestuurders bekeurd, voor ondeugdelijke verlichting en voor het voeren van blauwe lampjes in een personenauto.

Aanrijding letsel op de Midden-Brabantweg
WAALWIJK: Vrijdagochtend 24 oktober vond omstreeks 11.30 uur een ongeval plaats op de Midden-Brabantweg, ter hoogte van de kruising met de Prof. Kamerlingh Onnesweg. Voor de verkeerslichten richting Tilburg stonden twee personenautos naast elkaar te wachten. Bij het optrekken wilde de bestuurder van de auto op de rechterrijstrook, een 20-jarige man uit Tilburg, keren. Hij zag de auto links van hem over het hoofd. Als gevolg daarvan werd zijn auto aan de linkerkant geraakt door de personenauto op de linkerrijstrook. Door de klap schoof de auto door naar de andere weghelft. Vanuit Tilburg kwam een vrachtwagen die de auto ook raakte. Hierdoor kwam de auto terecht in de middenberm. Drie inzittenden (de chauffeur, een 11-jarig meisje uit Tilburg en een 16-jarige jongen uit Tilburg) zijn overgebracht naar het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Zij zijn niet opgenomen. De vierde inzittende, een 40-jarige vrouw uit Tilburg, is overgebracht naar het Sint Elisabeth Ziekenhuis. De toestand van de vrouw is stabiel.

Man ligt circa zes weken dood in woning
OOSTERHOUT: De politie heeft donderdagmiddag 23 oktober in zijn woning aan De Burcht het stoffelijke overschot aangetroffen van een 50-jarige man. Uit onderzoek van de technische recherche en de schouwarts is gebleken dat de man een natuurlijke dood is gestorven. De politie was ter plaatse geroepen door de huismeester van de woningbouwvereniging. Die had de man al een tijdje niet gezien en maakte zich zorgen. Bovendien hing er een penetrante lucht in het gebouw. De man leefde een teruggetrokken leven en zocht weinig contact met de buitenwereld. Mogelijk is dit een verklaring voor het feit dat zijn vermissing niet eerder is opgemerkt.

Ramkraak
OOSTERHOUT: De politie onderzoekt een ramkraak die afgelopen nacht omstreeks 01.00 uur plaatsvond. Twee donkergeklede mannen met bivakmutsen hebben met een auto een ramkraak gepleegd bij een winkel op de Nieuwstraat. De daders vernielden de voorpui van de winkel en namen diverse kledingstukken weg.

Bron: Connie Polak