Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 24-10-2003 - 16.25 uur

Veel tips over vermiste man
Alkmaar, vrijdag 24 oktober 2003.
De uitzending van het opsporingsbericht op donderdagavond 23 oktober, over vermiste 70-jarige mijnheer Könst, heeft zo'n 30 tips opgeleverd. De tip die zou moeten leiden tot het aantreffen van de man zit daar tot op dit moment nog niet bij. Ook zoektochten door familie en politie hebben tot op heden nog niet het gewenste resultaat opgeleverd.
Könst verliet afgelopen dinsdagavond omstreeks 22.30 uur het Medisch Centrum in Alkmaar en is sindsdien spoorloos. De man dient zeer regelmatig medicijnen in te nemen. Doet hij dat niet dan kan dat fatale gevolgen voor hem hebben.
Woensdag heeft de politie met behulp van een helikopter en een aantal politiehonden gezocht op verschillende plaatsen in en rondom Alkmaar. Zo werd de directe omgeving van het ziekenhuis, de Alkmaarder Hout en een deel van het Heilooërbos aan een onderzoek onderworpen. Ook familieleden zoeken op verschillende plaatsen in de provincie naar de mogelijke verblijfplaats van dhr. Könst. Alle onderzoeken hebben tot op heden nog niets concreets opgeleverd.
Veel mensen die het opsporingsbericht op televisie hebben bekeken menen de man te hebben gezien in de trein op verschillende plaatsen in Nederland. Daarnaast kwamen verschillende reactie vanuit de eigen regio. Alle binnengekomen informatie wordt bekeken en indien mogelijk verder uitgezocht.
Ondanks de vele informatie dit inmiddels is binnen gekomen wil de politie graag in contact komen met mensen die mijnheer Könst mogelijk hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Drankrijder
Alkmaar, donderdag 23 oktober 2003.
Omstreeks 20.30 uur controleerde de politie op de Coornhertkade een 69-jarige automobilist uit Alkmaar. De man blies aan het bureau 355 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Containerbrandjes
Alkmaar, vrijdag 24 oktober 2003.
Om 03.15 en 03.30 uur kreeg de politie meldingen van brandjes in afvalcontainers in respectievelijk de Schipperstraat en de Slotenmakerstraat. Het ging om particuliere rolcontainers die vermoedelijk zijn aangestoken. Er ontstond respectievelijk schade aan een schutting en een afdak. Agenten hebben in de Schipperstraat met een poederblusser het vuur gedoofd. De brandweer bluste na en trad ook op in de Slotenmakerstraat.