Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum  24 oktober 2003                                               
                                                                     
Van     / afdeling Communicatie                                      

District Stad Nijmegen


Aangehouden voor heling
Een 17-jarige Nijmegenaar die gistermiddag werd staande gehouden omdat hij met zijn snorfiets over het fietspad aan het Westkanaalpad reed, bleek op een gestolen snorfiets te rijden. Daarop is hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hieruit kwam naar voren dat de vader van de jongen de snorfiets had gekocht. De man is aangehouden wegens heling. Er wordt proces verbaal opgemaakt.
De snorfiets is veiliggesteld en zal teruggebracht worden naar de rechtmatige eigenaar.

Valse naam opgegeven
Gisteravond rond 20.00 uur is een 15-jarige jongen uit Beuningen aangehouden voor het opgeven van een valse naam. De jongen reed met zijn bromfiets zonder gele plaat op de Smetiusstraat en werd staande gehouden door surveillerende agenten. Ook bleek de jongen niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Voor beide overtredingen kreeg hij een bekeuring. Bovendien gaf hij de agenten een valse naam op. De jongen is daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Keukenbrand
Gisteravond is in een woning aan de Minister Elandstraat door nog onbekende oorzaak ergens de vlam ingeslagen tijdens het koken. De 68-jarige bewoonster heeft daarbij rook ingeademd en is voor onderzoek overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis. De hond en papagaai zijn bij buren ondergebracht. De woning liep rook- en waterschade op.

Blik op veilig - Geen rijders onder invloed bij alcoholcontroles
Bij twee alcoholcontroles gisteravond tussen 19.00 uur en 22.00 uur zijn in totaal 311 blaastesten afgenomen. Géén van de gecontroleerde bestuurders reed onder invloed. De controles vonden plaats op de Oranjesingel en Weurtseweg.

Blik op veilig - Snelheidscontroles
Gistermiddag tussen 11.45 uur en 14.15 uur zijn bij een snelheidscontrole op de Grootstalselaan in totaal 116 van de 1725 gecontroleerde automobilisten geflitst. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/h.

Gisteravond is tussen 19.30 uur en 21.00 uur op de Berg en Dalseweg een snelheidscontrole gehouden waarbij 434 voertuigen zijn gecontroleerd. Hiervan reden 39 bestuurders te hard. Hoogste snelheid bedroeg 90 km/h.

Op de Van Apelterenweg is gisteravond tussen 19.30 uur en 23.15 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 1089 gecontroleerd voertuigen reden 26 bestuurders te hard. Hoogst gemeten snelheid was 83 km/h.
De maximum toegestane snelheid op bovengenoemde wegen is 50 km/h.

Diefstal uit woning
Gistermiddag heeft een onbekende man geld weggenomen uit een woning aan de Treubstraat. De man belde aan bij de woning en deed voor of hij de meterstand voor gas, water en licht kwam controleren. Toen de eigenaresse van de woning op zoek ging naar het gevraagde klantnummer zag de man kans om geld uit de woning weg te nemen om er vervolgens op een fiets vandoor te gaan. De 80-jarige bewoonster deed aangifte.

Bedrijfsinbraken
Donderdagnacht is bij zes bedrijven aan de Zwanenveld 90e straat ingebroken. Via het dak zijn onbekenden het winkelcentrum binnengekomen waarna bij de panden met een breekvoorwerp, de toegangsdeur cq het rolluik vernield is. Bij enkele bedrijven werd een geldbedrag, sokken, een sieraad en/of een kluisje weggenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Mishandeld
Een 22-jarige man uit Malden meldde mishandeld te zijn donderdagnacht. De man zat als passagier in een taxi toen deze voor een verkeerslicht op de St. Annastraat met de Hatertseweg stilhield. Op dat moment stopte naast de taxi een andere personenauto. Toen de Maldenaar opzij keek, stapte de bestuurder van de personenauto uit, maakte de deur van de taxi open en sloeg en trapte de melder enkele malen in het gezicht. Vervolgens stapte de man zijn personenauto weer in en reed weg. Als gevolg van de mishandeling liep de melder letsel aan zijn gezicht op. De politie heeft de zaak in onderzoek.


District Tweestromenland



Beuningen -overvaller aangehouden

Donderdagavond is een 34-jarige Nijmegenaar aangehouden op de Augustijnenstraat in Nijmegen. De man wordt verdacht van het plegen van een poging tot diefstal met geweld op een winkel aan het kerkplein en een overval op een winkel aan het Thorbeckeplein, eerder die dag in Beuningen. De verdachte heeft beide zaken bekend en wordt vandaag voorgeleidt voor de rechter-commissaris. De politie zet het onderzoek voort.
Donderdagmiddag, direct na de overval zijn, afzonderlijk en na elkaar, een 18-jarige Nijmegenaar in Beuningen en een 22-jarige Nijmegenaar in Nijmegen aangehouden. Beide mannen voldeden aan het opgegeven signalement van de overvaller. Na onderzoek bleken beide mannen niets met de overval van doen te hebben. Beide mannen zijn hierop direct weer in vrijheid gesteld.


Blik op veilig - Verkeerscontrole Maas en Waalweg


Donderdagavond is tussen 20.00 uur en 22.10 uur op de Maas en Waalweg een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn 4 bekeuringen uitgedeeld voor rijden zonder autogordel, 3 bekeuringen voor niet handsfree bellen, 2 voor geen richting aangeven, een voor bumperkleven, een voor onnodig inhalen en eentje voor rechts inhalen, een voor rijden over doorgetrokken streep en tenslotte viel een bekeuring voor rijden over de verdrijvingsvlakken. Alle overtreders zijn staande gehouden.



Blik op veilig - Snelheidscontrole

Tijdens een snelheidscontrole gisteren tussen 10.55 uur en 13.55 uur op de Nijmeegsebaan in Groesbeek reden 28 van de 1710 gecontroleerde voertuigen te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km/h waar 80 km/h geldt als maximum toegestane snelheid.



District De Waarden


Tiel - Diefstal uit woning
Gisteravond tussen 19.30 uur en 01.30 uur is in een woning aan de Hoveniersweg ingebroken via het forceren van een toegangsdeur. Uit de woning zijn een fotocamera, filmcamera, telefoon, dvd-speler, satellietontvanger en 2 laptops gestolen. De eigenaar van de woning deed aangifte.


Hedel - Woninginbraak

Gisteravond is in een woning aan de Hooiweg ingebroken door het openbreken van een raam. Uit de woning zijn een geluidsinstallatie en boxen gestolen. Er is namens de eigenaar aangifte gedaan.




Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --