Politie Hollands Midden
Datum: 24 oktober 2003

(

Controle snelheid/gordel Schoonhoven
De politie heeft op donderdag 23 oktober op de C.G. Roosweg, de Fransekade en de Opweg gecontroleerd op snelheid. Op de Fransekade werd van 13.45 tot 14.00 uur gecontroleerd. Er werden geen overtredingen gemaakt. Op de Opweg tussen 14.00 en 14.30 uur werd één bekeuring uitgeschreven voor te hard rijden en één voor het niet dragen van de gordel.
Van 14.30 tot 14.50 uur werd gecontroleerd op de C.G. Roosweg. Er waren drie overtredingen snelheid.
Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft op donderdag 23 oktober eveneens gecontroleerd op de C.G. Roosweg in Schoonhoven. Er werden 21 overtredingen niet dragen van de gordel geconstateerd. Een bestuurder kon zijn rijbewijs niet tonen.

Beroving Gouda
De politie onderzoekt een beroving die op donderdagavond 23 oktober rond 19.30 uur plaatsvond op de parkeerplaats bij Klein Amerika. Een 21-jarige vrouw uit Zoetermeer liep naar haar auto die daar geparkeerd stond toen twee jongemannen haar tassen uit handen rukten en ervan door gingen in onbekende richting. In de tassen zaten onder andere haar portemonnaie en kleding. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie.

Aanhoudingen Reeuwijk
De politie heeft vrijdag 24 oktober rond 14.30 uur twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak. De politie kreeg de melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Sterremos. Hierbij werden twee mannen in een auto gezien. De politie kon een van beide mannen, een 39-jarige man uit Leidschendam, aanhouden toen deze op de Oudeweg de aanrijdende politieauto tegenkwam. De andere werd lopend vlak bij de woning aangehouden. Van deze persoon is geen leeftijd en woonplaats bekend.

Inbraak Gouda
Bij een inbraak in een woning aan de Gandhiweg in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 oktober zijn de autosleutels uit de woning meegenomen waarna de auto die bij de woning stond, meegenomen is. Ook is er een portemonnaie uit de woning gestolen. De politie houdt een buurtonderzoek. Om binnen te komen heeft men een raam geforceerd.

Inbraak Zevenhuizen
Bij een woninginbraak aan de Rottekade in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 oktober is een autosleutelbos meegenomen. De bewoners werden rond 14.00 uur wakker van lawaai en zagen dat een ruit kapot was en dat er een autosleutelbos weg was. De beide auto's die bij het huis geparkeerd stonden, waren echter niet weggenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Snelheidscontrole Alphen a/d Rijn
Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft op vrijdag 24 oktober een snelheidscontrole gehouden op de N11. Gecontroleerd werd met behulp van de lasergun. In totaal zijn 10 mensen bekeurd voor overtreding van de snelheidslimiet van 100 km/uur. Een 34-jarige man uit Harmelen moest zijn rijbewijs inleveren vanwege een snelheidsovertreding van meer dan 50 km/uur. Gecorrigeerd was zijn snelheid 151 km/uur.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --