Gemeente Baarn

Gemeente organiseert bijeenkomst 'Gezondheidsbeleid'

16-10-2003

Op 23 oktober wordt door de gemeente Baarn in de Speeldoos een bijeenkomst over gezondheidsbeleid in Baarn gehouden. De uitnodigingen hiervoor zijn inmiddels naar diverse partijen en instellingen verstuurd. Het doel van de lokale bijeenkomst is om de spelers in het veld te informeren over de gezondheidssituatie in Baarn, maar ook om van hen te horen welke knelpunten en vragen er leven en in welke oplossingen er zijn. De gemeente is immers slechts één van de spelers in het lokale gezondheidsveld.

Wethouder J.H. Glastra van Loon geeft tijdens de bijeenkomst een toelichting op de uitgangspunten van lokaal gezondheidsbeleid. Daarna schetst mevrouw N. de Vos, epidemioloog van de GGD Eemland, kort de gezondheidssituatie in de gemeente Baarn. Vervolgens gaan de deelnemers zelf in de subgroepen ouderen en jeugd aan de slag. In eerste instantie worden de knelpunten die men in de praktijk tegen komt benoemd. Daarna wordt steeds gezamenlijk bepaald wat de kern van de zaak is en naar bijpassende oplossingen gezocht. De middag eindigt met een korte plenaire terugkoppeling van de uitkomsten van de discussie in de subgroepen.

In de nota Lokaal Gezondheidsbeleid, die begin 2004 verschijnt, worden de resultaten van de lokale bijeenkomst verwerkt.