Gemeente Winterswijk


24 oktober 2003
Gemeenteraad voor verdere planvorming gemeentekantoor

De gemeenteraad heeft zich uitgesproken om verder te gaan met de planvorming voor de bouw van het gemeentekantoor in het gebied van Victoria/Sleeswijk. Dat bleek gisteravond tijdens de openbare raadsvergadering. De gemeenteraad gaat uit van een financieel kader van 11,5 miljoen voor de nieuwbouw.

Ook heeft de raad ingestemd met het maken van een plan van aanpak voor de renovatie van het gemeentehuis. Het College zal dat plan voor het einde van 2003 presenteren. Bovendien wordt de projectovereenkomst voor het einde van 2003 aan de raad voorgelegd. Chris van den Bos, fractievoorzitter van de VVD, liet names de coalitiepartijen PvdA, VVD en CDA weten dat de coalitie instemt met het meer sobere voorstel van het college. ,,De coalitie zal dit voorstel krachtig steunen. ''
Tijdens de gecombineerde commissievergadering op 25 september gaven de raadsleden aan een sober gemeentekantoor te willen realiseren. Het college heeft daarop zijn voorstel naar beneden bijgesteld.

Progressief Winterswijk liet bij monde van Hans van Lith weten niet in te stemmen met het voorstel van het college. Hij is van mening dat het gemeentelijk apparaat prima gehuisvest kan worden in de Schaapskamp. ,,Dat zal nader onderzocht moeten worden.''
Wethouder Diana Abbink liet namens het college van B en W weten dat de Schaapskamp een prima tijdelijke oplossing is, maar voor de lange termijn qua doelmatigheid en duurzaamheid niet geschikt is.

Erik Lievers van D66 stelde voor om alle ambtenaren en bestuurders op een plek te huisvesten en het gemeentehuis aan het Mw. Kuipers-Rietbergplein te verkopen. Hij was niet tegen het plan om het gemeentekantoor in het gebied van Victoria te realiseren. De drie stemmen van Progressief Winterswijk en D66 bleken niet genoeg.

Volgens Van den Bos is er geen enkele reden om nog onderzoek te doen naar alternatieven:
,,Daar hebben we geen behoefte aan en doen we ook niet aan mee.''