24 oktober 2003 Platfo rm Kwaliteitsonderzoek Verzekeraars: Prestatie 2003 wederom licht verbeterd
DAK - NBVA - NVA

Platform Kwaliteitsonderzoek Verzekeraars:

Prestatie 2003 wederom licht verbeterd

Het Platform Kwaliteitsonderzoek Verzekeraars heeft vandaag Winterthur uitgeroepen tot beste schadeverzekeraar van 2003. Legal & General werd net als in 2001 en 2002 wederom verkozen tot de beste levensverzekeraar (individueel) van 2003. Als beste Zorgverzekeraar van 2003 is ONVZ gekozen en op het gebied van collectieve levensverzekeringen kwam net als in 2002 Amev als beste naar voren.

Het platform heeft het NIPO in de maanden september en oktober een grootschalig onderzoek laten verrichten onder de leden van de drie deelnemende organisaties: het DAK, de NBVA en de NVA. Er zijn in totaal zon 2300 enquêteformulieren verstuurd met een respons van 41%. Dit is dezelfde respons als vorig jaar. Het is een indicatie dat de leden van de deelnemende organisaties het onderzoek serieus (blijven) nemen.

Vergeleken met vorig jaar is in de opzet van het onderzoek niets veranderd. De (collectief) leven, schade en zorg maatschappijen zijn onderzocht op de acht door het intermediair gekozen belangrijkste aspecten van dienstverlening. Het gaat hierbij om o.a. het kennisniveau van de binnendienst, de nauwkeurigheid bij opmaak polissen, de responstijd op telefonische vragen en de snelheid van mutaties. Tevens hebben de deelnemers ook een beoordeling gegeven over de met het individuele intermediair samenwerkende verzekeraars. Dit heeft geresulteerd in een ranglijst per onderzochte branche.

Na de verbetering van de gemiddelde performance van 2001 naar 2002 is er een verdere verbetering van de gemiddelde performance van 2002 naar 2003 waargenomen.

De leden van het DAK, de NBVA en de NVA krijgen de resultaten van dit onderzoek gratis ter beschikking via internet.

Het Platform Kwaliteitsonderzoek Verzekeraars is een samenwerking tussen DAK, de NBVA en de NVA en richt zich specifiek op de dienstverlening van de verzekeraars aan het intermediair.

24 oktober 2003