Ingezonden persbericht

Kunstenaarscollectief te zien in Kortenhoef 24,25,26 okt

Feestelijke expositie Kunstenaarscollectief Gooi en Vechtstreek

KORTENHOEF, 20031003 -- Jubileum verkooptentoonstelling van Kunstenaarscollectief Gooi en Vechtstreek in de Oude School, Kortenhoefsedijk 145 in Kortenhoef. Tien figuratieve kunstenaars vieren tienjarige samenwerking met een expositie van betaalbaar werk. Zij zijn zelf aanwezig op vrijdag, zaterdag en zondag 24, 25 en 26 oktober van 12 tot 17 uur.



Kunstenaarscollectief Gooi en Vechtstreek werd 10 jaar geleden opgericht en maakte naam met Atelier 's Graveland aan het Noordereinde in 's Graveland.
Velen herinneren zich nog de exposities, figuratieve kunst zowel in beelden als schilderijen. De Galerie werd opgeheven omdat de kunstenaars het te druk kregen met hun eigenlijke werk: het maken van schilderijen en beelden. Maar, het collectief bleef bestaan en toont nu waartoe het harde werken heeft geleid...Een verrassende en spannende overzichtstentoonstelling met heel betaalbaar werk in - ja nog steeds - begrijpelijke opvatting. De figuratieve toon is gebleven hoewel er bij enkele kunstenaars nieuwe abstraherende accenten te zien zijn. Het leuke van deze verkooptentoonstelling is dat er tien kunstenaars exposeren, met tientallen werken in tientallen verschillende stijlen en technieken, beelden in keramiek en brons, schilderijen in olieverf, pastel, aquarel en...niet te vergeten de aparte Silkcolors van Will Kellermann. Hiermee is meteen één van de schilders genoemd. De anderen zijn: Frits Goosen, Leo Hartzuiker, Kitty Mulder, Hans Houtkamp, Bob Pestman, Ridette Focke.Beeldhouwers zijn Marianne Houtkamp, Henk Vernooy, Marjolein Vernooy.
Boeken: Prachtige boeken zijn verkrijgbaar van Marianne Houtkamp, Frits Goosen en Will Kellermann. Dus...als u nog geen geschenk voor Kerstmis weet, dan het weekend van 24,25 en 26 oktober naar de Oude School in Kortenhoef!





Ingezonden persbericht