Ingezonden persbericht

Oordeel falende aanpak van criminele Marokkaanse jongeren

Aktiegroep Burgerbelangen te Breda vraagt CdK Borghouts zijn oordeel inzake falende aanpak criminele Marokkaanse jongeren in Amsterdam door de Amsterdamse Driehoek

BREDA, 20031024 -- Naar aanleiding van het onderzoeksrapport: " Rollators en rotjongeren ' heeft de Aktiegroep Burgerbelangen te Breda CdK Noord-Holland, mr. Harry Borghouts, zijn oordeel gevraagd m.b.t. de falende aanpak van criminele Marokkaanse jongeren door de Amsterdamse Driehoek.


In haar brief heeft Burgerbelangen tevens aandacht gevraagd voor het verslag " Marokkaanse Verkenning " van een studie-reis van magistraten en andere werkers in de justitieele kinderbescherming 5 - 19 oktober 1988, onder leiding van de toenmalige Bredase kinderrechter, Jhr. J.J. van der Goes van Naters. Aanleiding voor die reis was het gegeven, dat politie, kinderbescherming, kinderrechters en rijksinrichtingen nog steeds in toenemende mate worden geconfronteerd met ernstige gedragsproblemen en criminaliteit bij Marokkaanse jongeren. Dit verslag is destijds angstvallig in de bureauladen van de ministeries van Justitie -en Biza verdwenen!

Burgerbelangen verwijst in haar brief naar art. 18 van de Politiewet 1993: " De Commissaris van de Koning ziet toe dat de politie in zijn ambtsgebied haar taak de openbare orde te handhaven en hulp te verlenen naar behoren vervult ".



Ingezonden persbericht