Politie Limburg-Zuid

4 Dodelijke slachtoffers in Kerkrade

Kerkrade 24-10-2003 - Op vrijdag 24 oktober 2003, omstreeks 10:00 uur, kwam er bij het Regionaal Meldcentrum van de Politie Limburg Zuid een melding binnen dat er geschoten was in de sportschool Spike Trainingscenter gelegen aan de Tunnelweg in Kerkrade. De inmiddels ter plaatse gekomen politieagenten troffen in het pand een man aan die ter plekke was overleden. Een 37-jarige verdachte P.S. uit Kerkrade en een 34-jarige verdachte R.S. uit Landgraaf (broers van elkaar) werden ter plaatse aangehouden en in verzekering gesteld. Naar ieders rol bij het gebeurde wordt een onderzoek ingesteld. Er werden vuurwapens aangetroffen en inbeslaggenomen.

In de sportschool waren tijdens het voorval ruim twintig bezoekers aanwezig. Deze getuigen werden overgebracht naar de basiseenheid Kerkrade-Centrum. Aldaar werden ze nader gehoord. Het Buro Slachtofferzorg verleent bijstand omdat sommige getuigen over het gebeurde emotioneel geraakt waren.

In de loop van het onderzoek werden nog 3 stoffelijke overschotten aangetroffen in een woning aan de Renierstraat te Kerkrade. Beide locaties zijn afgezet en worden nader onderzocht. Alle slachtoffers zijn door schoten om het leven gekomen.

Over een motief, omstandigheden, en achtergronden is nog geen duidelijkheid. Het onderzoek is in volle gang. Bekend is dat er tussen slachtoffers en verdachten zowel een zakelijk als ook een relationeel verband bestond. In hoeverre en in welke mate dit een rol speelt in het tragische gebeurde, wordt nader onderzocht.

De identiteit van de slachtoffers is bekend. Het gaat om de 60-jarige L. Vromen uit Kerkrade, zijn 56-jarige echtgenote, een 29-jarige dochter en een 34-jarige zoon.

De 37-jarige hoofdverdachte uit Kerkrade, heeft inmiddels bekend de slachtoffers te hebben neergeschoten.