Vopak NV

Vopak bereikt akkoord over verkoop vloot chemie tankers

Rotterdam, 24 oktober 2003

Vopak maakt bekend dat overeenstemming op hoofdlijnen is bereikt over de verkoop van de chemie tankers aan John T. Essberger GmbH & Co uit Hamburg, onderdeel van de Duitse Rantzau groep. De verkoop vindt plaats tegen ongeveer boekwaarde.

De verkoop van de chemie tankers vloeit voort uit de eerder aangekondigde strategische heroriëntatie van alle niet-tankterminalactiviteiten als onderdeel van de Tank Terminal Plus strategie van Vopak.

Met John T. Essberger is op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over de verkoop van de vloot chemie tankers die opereert onder de naam Vopak Chemical Tankers. John T. Essberger is de partner van Vopak Chemical Tankers in de Vopak Essberger ChemPool die een vloot van in totaal 26 chemie tankers voor de Europese wateren omvat . De vakorganisaties zullen over de voorgenomen transactie worden geïnformeerd en de betrokken ondernemingsraden zullen om advies worden gevraagd. Partijen verwachten voor het einde van dit jaar tot definitieve overeenstemming te zullen komen.

De verkoop van Vopak Chemical Tankers omvat een vloot van 14 zeegaande chemie tankers variërend in grootte van 2.500 tot 6.400 DWT en zal plaatsvinden met terugwerkende kracht tot 30 september 2003. Het is de intentie van John T. Essberger om de activiteiten van Vopak Chemical Tankers vanuit Dordrecht op dezelfde wijze voort te zetten hetgeen wil zeggen volgens hetzelfde concept als op dit moment binnen Vopak Essberger ChemPool.

Profiel Vopak
Koninklijke Vopak N.V. biedt wereldwijd onafhankelijke tankterminalcapaciteit aan de chemische- en olie-industrie aan voor opslag van vloeibare chemische producten en olieproducten. In samenhang daarmee levert Vopak een scala van waardetoevoegende logistieke diensten, zoals tankvaart, binnenvaart en warehousing - in eigen beheer of in samenwerking met strategische partners.

Wereldwijd is de onderneming naar vijf marktregio's georganiseerd en exploiteert zij een netwerk van 71 tankterminals met een gezamenlijke opslagcapaciteit van circa 19,7 miljoen cbm in 29 landen.

Profiel John T. Essberger
Als specialist in zee transport werd John T. Essberger in 1924 opgericht. De onderneming biedt tevens scheepsmakelaardij en agenturen op wereldwijde basis aan vanuit kantoren in Hamburg, Singapore en Kaapstad.