Gemeente Epe


24/10/2003
Evaluatie horecaconvenant: inspraak mogelijk tot en met 4 november

Dinsdag 4 november is de laatste dag dat burgers inspraak uit kunnen oefenen op de evaluatie horecaconvenant. Deze ligt ter inzage bij afdeling Publiekszaken, eenheid Vergunning-verlening. Gedurende deze termijn heeft een ieder de gelegenheid om schriftelijk zijn/haar zienswijze in te dienen bij de burgemeester.

In 2002 is voor het eerst gewerkt met een horecaconvenant. In dit convenant zijn afspraken neergelegd over o.a. sluitingstijden, toelatingsbeleid en sanctiebeleid. De deelnemende partijen zijn horeca-ondernemers, politie, Openbaar Ministerie en gemeente. Horeca-ondernemers uit met name de centra van de dorpen zijn dit convenant aangegaan. Als gevolg hiervan kregen deze ondernemers een horeca-exploitatievergunning met ruimere sluitingstijden, maar tegelijk bonden ze zich om een aantal verplichtingen uit het convenant na te komen.

De werking van het convenant zou na 1 jaar worden geëvalueerd. Dit is inmiddels gebeurd.
Een van de conclusies betreft de gelijkschakeling van sluitingstijden van horecabedrijven op 02.00 uur, uitgezonderd discotheken. Daarbij mogen vanaf 01.00 uur geen bezoekers meer worden toegelaten.

De evaluatie horecaconvenant zal in de raadscommissievergadering van Burger & Bestuur op donderdag 8 januari aanstaande behandeld worden. Daarna wordt in de B en W-vergadering van dinsdag 3 februari een definitief besluit genomen. Het definitieve besluit treedt op 1 april 2004 in werking.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met de heer R. Bosch van de eenheid Vergunningverlening, tel. (0578) 67 87 02.