Politie Groningen

Persberichten zaterdag 25 oktober 2003

Provincie Groningen 25-10-2003 -

Zuidhorn: meisje valt met fiets
Een 12-jarig meisje uit Doezum is vrijdagmorgen licht gewond geraakt bij een van met haar fiets. Het kind fietste over de Brilweg in Zuidhorn en kwam door onbekende oorzaak te vallen. Ze is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: transportcontrole
De politie heeft vrijdagochtend en een deel van de middag controles op het vrachtverkeer gehouden op de Weg der Verenigde Naties in Groningen. Daarbij werd drie keer proces-verbaal opgemaakt. Een chauffeur van een transportbedrijf uit Vrouwenparochie kreeg een boete omdat hij de vracht maïs op zijn vrachtwagencombinatie te hoog had opgeladen. Nadat het voertuig was teruggeladen naar de juiste hoogte (4 m) kon de man zijn weg vervolgen. Omdat hij te veel had geladen (overschrijding met 9.9 %, lading onbekend) kreeg een chauffeur van een transportbedrijf uit Roden ook een bekeuring. Tenslotte werd proces-verbaal opgemaakt tegen een chauffeur (31) van een transportbedrijf uit Delfstrahuizen. Hij vervoerde een schroefvijzel waardoor de combinatie die hij bestuurde te hoog, te breed en de lang werd. De chauffeur bleek niet in het bezit te zijn van de benodigde ontheffingen. Nadat hij die via zijn bedrijf had aangevraagd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) mocht hij verder rijden.

Groningen: kind gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Verlengde Hereweg in Groningen is vrijdagmorgen een 12-jarige jongen uit Groningen gewond geraakt. De knaap fietste vanuit de uitrit bij zijn ouderlijke woning de straat op en keek vermoedelijk niet goed uit. Hij werd aangereden door een uit de richting Haren naderende personenauto, bestuurd door een 43-jarige man uit Haren. Het kind kwam te vallen en is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Sappemeer: ramkraak
Een aantal onbekende mannen heeft zaterdagmorgen vroeg een brute ramkraak gepleegd bij een bank aan de Noorderstraat in Sappemeer. Met een shovel werd de gevel van de bank vernield waarna de verdachten, vermoedelijk ook met de shovel, een kluis van een pinautomaat uit het gebouw tilden. De kluis werd op een bestelauto, geladen waarna de verdachten er vandoor gingen. Kennelijk door te hoge snelheid echter verloren ze de kluis. Die bleef op straat achter en is door een berger afgevoerd. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

Vlagtwedde: dronken automobilist rijdt in sloot
Aan de Onstwedderweg in Vlagtwedde belandde vrijdagnacht een 18-jarige automobilist met zijn auto in een sloot. De man raakte in een bocht in een slip en verloor de controle over de auto. Hij reed vervolgens via de berm de sloot in. Hij en zijn passagier kwamen met de schrik vrij. Politiemensen constateerden dat de bestuurder onder invloed verkeerde van alcohol. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.15 promille werd gemeten. De verdachte is na verhoor met een rijverbod van 5 uur heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto is uit de sloot getakeld.

Ter Apel: clandestiene zender
De politie heeft vrijdagavond in Ter Apel, samen met de opsporingsdienst van het agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken, de illegale zender La Bomba uit de lucht gehaald. La Bomba zond uit vanuit een schuurtje achter een woning aan de Rundestraat in Ter Apel. Op het moment van ingrijpen was de zender in bedrijf. Tegen de 22-jarige eigenaar en gebruiker van de zender is proces-verbaal opgemaakt. Zijn zendapparatuur is in beslag genomen.

Muntendam: jonge dief aangehouden
Wegens diefstal van een brommer heeft de politie vrijdagmiddag aan de Wijde Blik in Muntendam een 10-jarige jongen uit Muntendam aangehouden. De vader van de eigenaresse van de bromfiets zag het kind bij thuiskomst met de brommer lopen. De man herkende de bromfiets als die van zijn dochter en ging achter de jongen aan. Hij nam hem en de brommer mee naar huis en belde de politie. Die hield de jonge dief aan en droeg de knaap na het opnemen van een verklaring over aan zijn ouders. De bromfiets is terug bij de 16-jarige eigenaresse. De jonge verdachte is mogelijk door oudere jongens tot de diefstal aangezet. Daar doet de politie onderzoek naar.

Groningen: baldadigheid
In de Oude Ebbingestraat in Groningen heeft de politie vrijdagnacht een 22-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen dat de verdachte opzettelijk tegen een gestalde fiets trapte. De man werd meegenomen naar het bureau en na het opmaken van proces-verbaal voor baldadigheid heengezonden.

Groningen: gewonde bij vechtpartij
Bij een vechtpartij in de Gelkingestraat in Groningen is vrijdagnacht een 23-jarige man uit Ommen gewond geraakt. De man raakte door nog onbekende oorzaak slaags met een andere man. Er ontstond een handgemeen waarbij uiteindelijk vijf mensen betrokken raakten. Het slachtoffer is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Korte tijd later hield de politie in de Gelkingestraat drie mannen aan die bij de ruzie betrokken waren. Twee ervan zijn onmiddellijk vrijgelaten toen uit beelden van de beveiligingscamera bleek dat ze slechts geprobeerd hadden de vechtenden te scheiden. De derde man, een 17-jarige man uit Groningen, bleek wel te hebben gevochten met het slachtoffer. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De politie onderzoekt de toedracht van de ruzie.

Groningen: aanhouding na ruzie
Na een ruzie aan de Vondellaan in Groningen heeft de politie vrijdagavond een 49-jarige man uit Groningen aangehouden. De man kreeg ruzie met een 18-jarige buurjongen toen die zijn ouderlijke woning verliet. Beide mannen hebben al enige tijd onenigheid over het eigendom van een fiets. Toen beide mannen elkaar op straat ontmoeten kregen ze opnieuw woorden. De 18-jarieg man belde thuis aan. Zijn moeder en zus kwamen poolshoogte nemen. Toen zij beneden kwamen werd hun zoon en broer door de verdachte met een honkbalknuppel bedreigd. Beide vrouwen probeerde een handgemeen te voorkomen maar daarop trok de verdachte een mes waarmee hij één van de vrouw stak. Die liep een lichte verwonding aan een hand op. De politie werd gebeld en de verdacht werd aangehouden en meegenomen. Hij is ingesloten. De politie stel een onderzoek in naar de toedracht van de schermutselingen.

Groningen: gewonde bij ongeval
Een 33-jarige vrouw uit Groningen is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Peizerweg in Groningen. De vrouw werd ter hoogte van de spoorwegovergang aangereden door een, van de afrit van de Laan 40-45 afkomende personenauto, bestuurd door een 59-jarige vrouw uit Appingedam. Het slachtoffer kwam op de motorkap van de auto terecht en liep hoofdletsel op. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: automobilist onder invloed gewond bij ongeval

Bij een verkeersongeval op de Winschoterweg in Groningen is vrijdagavond een 54-jarige automobilist uit Hoogezand gewond geraakt. De man reed in zijn auto vanaf de Duinkerkenstraat de Winschoterweg op in de richting van Groningen. Het verkeer op de Winschoterweg reed langzaam in verband met werkzaamheden. Het slachtoffer heeft dit kennelijk te laat in de gaten gehad en botste op een voor hem rijdende vrachtwagencombinatie, bestuurd door een 37-jarige man uit het Duitse Uelitz. Het slachtoffer liep meerdere verwondingen op en is naar een ziekenhuis gebracht. Hij bleek te hebben gedronken en in verband daarmee is hem een bloedproef afgenomen. De man is opgenomen in het ziekenhuis. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en is door een berger afgevoerd. De vrachtwagen liep geen schade op.