Politie Flevoland

Gewonden na vechtpartij met ammoniak

Almere 25-10-2003 - Bij een vechtpartij in een supermarkt aan de Wezelstraat zijn vrijdagmiddag zes personen gewond geraakt nadat een der betrokkenen met ammoniak in het rond gespoten had.

De twee betrokkenen, een 26-jarige Amsterdammer en een 44-jarige Almeerder, hadden op het parkeerterrein onenigheid gekregen. Dit zetten zij voort in de supermarkt . De onenigheid ontaardde in een handgemeen, waarbij de Amsterdammer de Almeerder een winkelrek in sloeg. De Almeerder greep om zich heed en kreeg een plastic fles te pakken. De nietbeveiligde dop van de fles schoot er kennelijk gemakkelijk af, waarna de Almeerder de inhoud van de fles -ammoniak- in het rond spoot. Vijf personen werden geraakt en zijn overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Onder hen was een medewerker van de supermarkt, die ernstig oogletsel opliep.

Een politieagente, die bij de afhandeling van het conflict door de ammoniak was gelopen, raakte op het politiebureau onwel. Zij is met ademhalingsproblemen overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Alle slachtoffers konden na behandeling weer naar huis.

De verdachten zijn aangehouden. Zij bekenden hun aandeel in de vechtpartij en zijn na verhoor in vrijheid gesteld.