Politie Hollands Midden
Datum: 25 oktober 2003

(

Succesvolle verkeerscontrole Sassenheim
86 auto's gecontroleerd: 45 bekeuringen en 6 dagvaardingen

Verkeersveiligheid is een belangrijk aandachtspunt van Politie Hollands Midden. Doel hierbij is het verminderen van het aantal verkeersongevallen met letsel of zelfs met dodelijke afloop. Verkeerscontroles spelen hier een belangrijke rol bij. Enerzijds is een verkeerscontrole een middel om toe te zien op de naleving van de verschillende wetten en bepalingen, anderzijds is een verkeerscontrole voor Politie Hollands Midden ook een middel om in gesprek te komen met bestuurders, om zo te proberen hun gedrag te beïnvloeden mocht daar aanleiding voor zijn.

Tijdens een grote verkeerscontrole in de nacht van vrijdag 24 oktober op zaterdag 25 oktober, zijn aan de Rijksstraatweg in Sassenheim in totaal 86 auto's gecontroleerd. Deze controle was niet alleen gericht op verkeersovertredingen, maar ook op het bezit van wapens en drugs. Aan de verkeerscontrole werd deelgenomen door het politieteam Oegstgeest, de verkeersdienst van Politie Hollands Midden, het Korps Landelijke Politie Diensten, de Koninklijke Marechaussee de Douane, de Rijksdienst voor het wegverkeer, het Regionaal Verkeers HandhavingsTeam van Politie Hollands Midden, de Korpsrecherche van Politie Hollands Midden, het Openbaar Ministerie en het Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting.

In totaal zijn er 86 auto's gecontroleerd, zijn er door de politie 45 bekeuringen uitgeschreven, zijn er door het Openbaar Ministerie zes dagvaardingen uitgereikt en heeft het Centraal Bureau Motorrijtuigen Belasting een boete opgelegd van 620 euro in verband met een naheffing. De dagvaardingen zijn uitgereikt voor het rijden onder invloed en de wet wapens en munitie, voor de wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen, voor het rijden zonder rijbewijs en drie dagvaardingen voor de wet wapens en munitie. De 45 bekeuringen werden 15 keer uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs, 18 keer voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, drie keer voor een verlopen APK, drie keer voor ondeugdelijke verlichting, twee keer voor een onleesbare kentekenplaat en verder zijn er bekeuringen uitgeschreven voor een ondeugdelijk bevestigde accu, voor een gladde band, voor het rijden zonder rijbewijs en voor scherp uitstekende delen. Hiernaast zijn er ook nog een aantal goederen in beslaggenomen: zeven messen, een gummiknuppel, drie slagwapens en een kleine hoeveelheid softdrugs en vuurwerk.

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326
---- --