Politie Drenthe

zaterdag 25-10-03

Assen 25-10-2003 - persberichten

Verkeersongeval met letsel
RUINERWOLD Vrijdagmiddag liep een 47-jarige vrouw uit Ruinerwold over het fietspad langs het Oosteinde. Zij liet haar hond uit die niet aangelijnd was. Toen zij naar de hond liep en daarbij het fietspad overstak werd zij van achteren aangereden door een 55-jarige man uit Wezep die op zijn bromfiets reed. De vrouw en de bromfietser kwamen ten val. Hierdoor raakte de vrouw gewond aan haar hoofd en de 50-jarige echtgenote van de bromfietser die achterop zat, raakte gewond aan haar been. Beide vrouwen werden per ambulance naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht.

Onder invloed
ASSEN Vrijdagavond reed een 29-jarige man uit Assen in zijn auto over de A 28. Een achter hem rijdende getuige zag dat de auto nogal slingerde en waarschuwde de politie. Deze liet de auto stoppen en ontdekte dat in de auto een feestje werd gehouden door vier mannen, waaronder de bestuurder. Zij hadden een kratje bier in het midden staan. De bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs en hij had een alcoholpromillage van 1,5.

ASSEN In de afgelopen nacht reed een 47-jarige man uit Beilen met zijn auto over de Industrieweg. Hij had een alcoholpromillage van 0,8. Hij kreeg een transactie aangeboden van 190 euro.

ASSEN Vannacht reed een 40-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de weg het Kanaal O. Hij had een alcoholpromillage van 1,9.

COEVORDEN Vannacht heeft een 26-jarige man uit Laar met zijn auto over de Euregioweg gereden. Hij liet de auto daar verkeersgevaarlijk achter op de weg en werd later in de omgeving aangetroffen door de politie. Hij had een alcoholpromillage van 1,3.

Diefstal uit auto
HOOGHALEN Een 30-jarige man uit Son had vrijdagmiddag zijn auto geparkeerd aan de Oosthalen. Na terugkomst ontdekte hij dat zijn auto was opengebroken en dat zijn spiegelreflexcamera was weggenomen ter waarde van 600 euro.

Diefstal uit woning
HAVELTE Vrijdagavond werd ingebroken in een woning aan de Leeuwerikweg. De 39-jarige bewoner mist zijn computer en mobiele telefoon.

DWINGELOO Vrijdagavond werd ingebroken in een woning aan de Brugesakker. Er werd een deur geforceerd waarna men kon binnen komen. De 74-jarige bewoner mist sieraden en geluidsinstallatie.

Diefstal uit bedrijf
ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Borgstee. Een 43-jarige man uit Assen deed namens het bedrijf aangifte van diefstal van zijn kluis met daarin een nog onbekend geldbedrag. Men is binnen gekomen door met een auto de zij-ingang in te rijden.

ASSEN Vannacht werd ingebroken in de loods van een bedrijf aan de Van Vlissingenstraat. Elektrisch gereedschap, een aggregaat en twee trilplaten werden weggenomen. Schadebedrag is nog niet bekend.

Ongeval
HOOGEVEEN Vannacht waren in de Hoofdstraat jongelui met elkaar aan het stoeien waarbij twee jongens tegen een etalageruit aan vielen. Eén van hen, een 15-jarige jongen uit Hoogeveen, liep daarbij een slagaderlijke bloeding op aan zijn hals. Hij werd per ambulance naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur. Telefoon 06 53 23 80 59.