Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Altijd al een wereldrecord willen vestigen?

Dan moet je op zaterdag 25 oktober 2003 in het 10 jaar jonge Kennemer Sportcenter in Haarlem zijn! Samen met nog 320 enthousiaste schakers vallen we die dag het wereldrecord gelijktijdig schaken aan. Grootmeester Friso Nijboer zal het meeste werk verrichten; hij neemt het tegelijkertijd op tegen jou en nog 319 tegenstanders.

Slaagt de poging, dan klopt Friso de Zweed Ulf Andersson die het huidige wereldrecord in handen heeft (in 1996 schaakte Andersson al eens tegen 310 tegenstanders tegelijk) en haalt hij natuurlijk het Guinness Book of Records!
Het wordt een grootse happening waarbij de deelnemers worden getrakteerd op eten en drinken. En dat is hard nodig, want we beginnen die zaterdag om 10.00 uur 's ochtends om tot laat in de avond de laatste volhouders aan te moedigen.
Er vinden ook nog diverse andere schaakactiviteiten plaats en er valt nog veel meer te genieten.

De stichting Samenwerkende Haarlemse Schaakactiviteiten (SHS) organiseert onder auspiciën van de KNSB het evenement en zoekt schakers vanaf 16 jaar. Je kunt je aanmelden tot 15 oktober o.v.v. speelsterkte en eventueel je club. Het liefst per email: Charles.Hensen@12move.nl of fwelling@wish.net, maar telefonisch is ook mogelijk op nr. 023 - 542 63 68.

Voor meer info: www.stichtingshs.org

Graag tot zaterdag 25 oktober!

---