Ingezonden persbericht

Persbericht 20-10-2003

Michael Moore en Boom Boom Kid in vrijplaats Boerhaavelaan

De komende maanden zullen er in de Leidse Vrijplaats Boerhaavelaan, ook wel bekend als het Eurodusniegebouw aan het spoor, regelmatig filmvoorstellingen en concerten plaatsvinden. Komende zaterdag 25 oktober is het de beurt aan Amerikaanse regiseur Michael Moore, de Argentijnse formatie Boom Boom Kid en twee Leidse bands: Fal-Tor-Voh en Blues Brother Castro.

Nadat Michaels Moore's het afgelopen voorjaar ook in Nederland doorbrak met zijn meesterwerk film "Bowling for Columbine", is het tijd om een van zijn vorige films in Leiden te vertonen. In The Big One trekt de eigenzinnige regiseur door de Verenigde Staten om zijn nieuwe boek te promoten. Moore heeft iets van een rondreizende ombudsman. Waar hij ook komt, overal komen werknemers naar hem toe om over hun nood te klagen. Zelfs de medewerkers van de boekhandelketen waar hij zijn boeken signeert, komen zich beklagen over de baas. Op zijn boek-signeer-sessies ontpopt Moore zich tot een kundige stand-up comedian die de filmbeelden bovendien van een ideologisch kader voorziet. Na de film is het tijd voor muziek. Vanaf tien uur is het de beurt aan een drietal bands. Val-Tor Voh is een Leidse Stonerrock formatie, oftwel rock 'n roll met ballen. Blues Bother Castro zijn net terug van een toer door Kroatië en spelen alternatieve rock. De avond wordt afgesloten door het Argentijnse Boom Boom Kid die een verfrissende mix van pop en punkrock ten gehore zal brengen. Op de website van eurodusnie (http://eurodusnie.nl) zijn voor nieuwsschierigen alvast enkele liedjes te beluisteren.

Vrijplaats Boerhaavelaan is geopend vanaf half acht. De film begint om acht uur en de concerten om ongeveer tien uur. De toegang bedraagt 4 euro.

Einde persbericht

Afz: Eurodusnie
P/A Boerhaavelaan 345
2335 EM Leiden
Tel: 5173019
email: info@eurodusnie.nl
webstek: http://eurodusnie.nl