Ingezonden persbericht


Nationale Wijntest 2003

De vragen zijn af, uw tijd gaat nu in!
Niet minder dan 10 wijnlanden, -streken en appellaties komen bij deze derde editie van de Nationale Wijntest aan bod: Nieuw-Zeeland, Duitsland, Sud-Ouest, Oostenrijk, Sherry, Californië, Vins de Pays, Canada, Spanje en Zuid-Afrika. 100 leuke, lastige (maar minder lastig dan vorig jaar!), raadselachtige en misschien soms onverwacht makkelijke vragen voor de enthousiaste wijnliefhebber.


Net als de voorgaande jaren is de Nationale Wijntest bestemd voor teams van minimaal 2 en maximaal 10 personen. Twee weten meer dan één, samen brainstormen leidt vaak tot de beste resultaten en bovendien is het gezelliger de vragen gezamenlijk op te lossen, natuurlijk onder het genot van een bijpassend glas wijn.Per team mag slechts één antwoordformulier worden ingestuurd.

De drie beste teams worden uitgenodigd om op 26 oktober deel te nemen aan de finale, die plaatsvindt tijdens de feestelijke 15e editie van het Proefschrift Wijnconcours. Die finale bestaat uit een praktisch-theoretische test, waarbij een aantal wijnen blind wordt geproefd. Elk finaleteam mag voor de finale twee personen afvaardigen. Vanzelfsprekend kunnen de winnaar en finalisten rekenen op fraaie prijzen!

De jury bestaat dit jaar uit Fred Nijhuijs, Peter Bijpost en Jan van Lissum.

De inzending sluit op 10 oktober 2003. Iedere inzending die na deze datum bij ons arriveert, is uitgesloten van deelname.

Naam team:
Correspondentie-adres: Naam: Adres: Postcode / woonplaats: E-mail:
Captain: Teamlid 6: Plv. Captain: Teamlid 7: Teamlid 3: Teamlid 8: Teamlid 4: Teamlid 9: Teamlid 5: Teamlid 10:


* Minimaal 2, maximaal 10 teamleden

* Scholenteams mogen uit de voltallige klas bestaan; voeg hiervoor een aparte deelnemerslijst bij.

Oplossingen plus teamgegevens opsturen of e-mailen naar: The Wine & Food Association
o.v.v. De Nationale Wijntest 2003
Oudeschans 11
1011 KR Amsterdam
fax 020 624 50 28 / e-mail: info@proefschrift.nl

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
Medewerkers van The Wine & Food Association zijn uitgesloten van deelname.

De Nationale Wijntest 2003 wordt ondersteund door: Informatiebureau voor Duitse Wijn, Het Sherry Instituut van Spanje, California Wine Institute, Anneke TOT PR (Zuid-Afrika), Austrian Wine Marketing Board, Vinos de España, Sopexa (Vins de Pays), de Ambassade van Canada & Canada Food, Accents & Terroirs (Sud-Ouest)

Wij wensen u veel succes!

Met vriendelijke groet,
The Wine & Food Association

Carsten Klint

The Wine & Food Association
Oude Schans 11
1011 KR AMSTERDAM
T: 020 - 625.12.98
F: 020 - 624.50.28
E: info@proefschrift.nl