Digitale Gemeente Houten

Bouwlint, zwarte ballonnen en spandoek in Leebrug II

zondag 26 oktober 2003 - Bron: Bewonersvereniging Leebrug II

De bewonersvereniging Leebrug II heeft zaterdag via een 'ludieke actie' nog eens duidelijk gemaakt tegen de gemeentelijke plannen voor een kerk en woonzorgcomplex (wozoco) in hun wijk te zijn.

Op het te bebouwen terrein tussen De Koppeling en Eikenhout werd met bouwlint alvast de afmetingen van de beide gebouwen aangegeven en met zwarte ballonnen werd gepoogd het hoogste punt (16 meter) aan te duiden. Het eerste spandoek (B&W: kerk en wozoco, nee!) kreeg precies voor de toekomstige ingang van het woonzorgcomplex een symbolische plek.

Beeldvorming, daar ging het de bewonersvereniging vooral om, mét het idee de lokale politici ter plekke te overtuigen van de overlast waar de wijk voor vreest.

Echter alleen VVD, GroenLinks en Fractie Zandbergen waren op die uitnodiging ingegaan. De bewonersvereniging Leebrug II zit de komende weken met diverse politieke partijen om de tafel om haar bezwaren verder te motiveren. Eerder hielden zij onder meer een handtekeningen- en raamposter-actie.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).