Lekstroom, 09.15 uur

Utrecht 26-10-2003 - Persberichten voor het district Lekstroom

Afsteken van vuurwerk
NIEUWEGEIN- Vrijdag is omstreeks 16.10 uur op de Groeneling een 14-jarige jongen uit Nieuwegein aangehouden voor het afsteken van illegaal knalvuurwerk. De jongen zou het al vaker hebben gedaan, maar kon nu op heterdaad worden gepakt. De jongen had nog twee dozen met zestig strijkers in zijn bezit. Deze zijn in beslag genomen. Hij krijgt een alternatieve straf via Bureau Halt.

Algemene verkeerscontrole
VIANEN- Vrijdagmiddag is op de Kanaalweg een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen zes bestuurders een bekeuring. ( 3x geen gordel, 1x niet handsfree bellen, 1x parkeren buiten de vakken, 1x het niet tonen van het rijbewijs)

Jongen mishandeld
HOUTEN- In de nacht van vrijdag op zaterdagnacht kon omstreeks 04.00 uur een 19-jarige man uit Houten worden aangehouden, die eerder die avond bij een 16-jarige Utrechter, vermoedelijk met een stuk glas, snijwonden in het gezicht had toegebracht.

De vechtpartij vond plaats in een horecagelegenheid aan de Hefbrug. Door de aanwijzingen van getuigen van het incident kon de dader worden gepakt.
De 16-jarige is naar het ziekenhuis gebracht en de 19-jarige is meegenomen naar het bureau. De reden van de vechtpartij is onbekend.