Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Nijkerk - A 28 -2 auto's te water slechts lichtgewonden

Publicatiedatum: 26-10-2003

Op zaterdag 25 oktober om 15.10 uur kreeg de politie melding dat er op de A-28 net voor de afslag Nijkerk, twee auto's van de weg geraakt waren en half op elkaar in de sloot terechtgekomen waren. Als je kijkt naar de ravage aan de auto's kwamen de inzittenden er goed vanaf. Toen de politie ter plaatse kwam waren de 2 inzittenden van een auto al op de kant. De twee inzittenden van de andere auto zaten nog in de auto (boven water). Zij werden door de brandweer en ambulance uit hun ietwat benarde positie bevrijd.
De bestuurder van een van de auto's raakte (niet ernstig) gewond aan zijn gelaat en klaagde over pijnlijke ribben. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het betreft een 24-jarige man uit Amersfoort. De andere inzittende, een 24-jarige vrouw uit Amersfoort, werd eveneens naar het ziekenhuis in Amersfoort overgebracht met een gebroken bovenarm.
De beide inzittenden van de tweede auto raakten niet gewond. Het betreft een 67-jarige man uit Leusden en een 37-jarige vrouw uit Leusden.
Uit de verklaringen van de bestuurders en getuigen blijkt dat de auto uit Amersfoort op de linkerrijbaan reed. De auto uit Leusden reed op de rechterrijbaan, maar stuurde plotseling ook naar links. Hierdoor week de auto uit Amersfoort nog meer naar links uit en raakte toen in een slip, waardoor hij in de sloot rechts van de rijbaan terecht kwam.

De auto uit Leusden werd door de slippende auto geraakt, is ook gaan slippen en ook de sloot ingegaan, boven op de andere auto. De politie sloot de rechterrijbaan en afrit af, dit had urenlang vertraging van het verkeer vanuit de richting Amersfoort tot gevolg. Door de Verkeers Ongevallen Dienst van de politie wordt een technisch onderzoek ingesteld aan de auto's.

voor nadere informatie:
peter meijer
06-53187522