Politie Flevoland

Drankrijders bekeurd

Flevoland 26-10-2003 - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in de regio een aantal drankrijders bekeurd.

In Dronten aan De Rede werd een 29-jarige Drontenaar bekeurd. Hij had twee keer teveel alcohol op dan is toegestaan. Aan De Morgen betrapte de politie een 20-jarige Drontenaar op rijden onder invloed. Hij had een promillage van 1,6 en bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

In Lelystad hield de politie een 54-jarige man uit Lelystad aan. Hij slingerde op de Geldersedreef. Zijn promillage wees een percentage uit van 1,4. De man zijn rijbewijs is ingevorderd. Op de Houtribdreef kwamen agenten een 38-jarige Lelystedeling letterlijk tegemoet, omdat hij op de rotonde met de Stationsdreef tegen het verkeer in reed. Hij werd staande gehouden en bleek teveel gedronken te hebben. Zijn promillage was twee keer de toegestane hoeveelheid.

In Almere ging ook een aantal bestuurders met teveel drank op, de weg op. Op de Waddendreef ging het om een 29-jarige man uit Amstelveen. Hij gaf aan, toen hij werd aangesproken door agenten, dat hij teveel gedronken had. Zijn score was 1.2. Dat promillage werd ook behaald door een 53-jarige vrouw uit Almere. Dat vond plaats op de Veluwedreef.