2e persbericht van zaterdag 25 oktober 2003

Eindhoven 26-10-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Een dronken automobilist veroorzaakte zaterdagmorgen rond 3.00 uur op de Nachtegaallaan een aanrijding. De bestuurder kon zijn auto niet meer op de rechterrijstrook houden en botste tegen een auto bestuurd door een 25-jarige man uit Bergeyk. De dronken automobilist, een man van 21 uit Waalre, blies tijdens de ademtest ruim 1,8 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Drugs

Zaterdag rond 3.45 uur is op t College een jongen van 16 jaar oud uit Mariahout aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem in een portiek staan. Na het zien van de agenten liep de jongen weg maar de agenten vonden verpakkingsmateriaal voor drugs op de plaats waar hij gestaan had. Nader onderzoek bracht aan het licht dat de jongen 15 XTC pillen op zak had. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. De drugs zijn in beslaggenomen.

Eindhoven:Onder invloed

Zaterdagmorgen om 3.15 uur is op de Vestdijk een dronken automobilist aangehouden. De bestuurder, een 27-jarige Eindhovenaar, weigerde de blaastest en een bloedproef. Het rijbewijs van de donken automobilist is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Onder invloed

Zaterdag rond 3.00 uur is op de Churchilllaan in Gemert een 20-jarige Helmonder aangehouden die dronken achter het stuur van zijn auto zat. De man blies tijdens een ademtest ruim 1 promille. Saillant detail was dat de bestuurder nog maar drie dagen zijn rijbewijs had. Hij zou voor de eerste keer voor zijn vrienden als "BOB" fungeren. Hij heeft nu zijn eerste proces-verbaal voor het rijden onderinvloed al te pakken.

Best: Jongen met gestolen auto gepakt

Zaterdagmorgen om 5.45 uur is op de Erica in Best een jongen van 16 uit Reusel aangehouden. Hij bestuurde een auto die vrijdagmiddag in Deurne aan de Dieze was gestolen. De gestolen auto was al opgemerkt door politieagenten uit het korps Midden en West Brabant. De jongen reed met de gestolen auto richting Oirschot. Politieagenten probeerden de auto klem te rijden maar de bestuurder reed daarbij tegen een politieauto en wist te ontkomen. Op de Erica werd hij door enkele politieautos klem gereden en kon worden aangehouden. De auto is inbeslaggenomen en de jongen is ingesloten.

Best: Negen aanhoudingen na aanpak drugsoverlast

De politie van Best heeft zaterdag tussen 1.00 en 2.00 uur op de Hoofdstraat in Best negen mannen aangehouden die allen verdacht worden van het gebruik of de handel in harddrugs. Er zijn vijf cachets met cocaïne, twee autos, zes gsms en 450 euro in beslaggenomen.

De politie trad op naar aanleiding van klachten van buurtbewoners van het Kerkhofpad en de Hoofdstraat. De buurt ondervond overlast van drugsdealers en gebruikers. Met twintig politieagenten werd de omgeving in de gaten gehouden en konden in de vroege nacht de negen personen worden aangehouden. De aangehouden personen variëren in leeftijd tussen de 29 en 17 jaar. Een van hen is afkomstig uit Boxtel de rest komt uit Best.

Oirschot: Dronken automobilist met auto over kop

Zaterdag rond 3.30 uur is op de A58 onder de gemeente Oirschot een 46-jarige inwoner van Eindhoven met zijn auto over kop gegaan. De bestuurder had de afslag Best genomen en is het talud ingereden. De auto ging over kop en de bestuurder raakte gewond. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. De politie constateerde dat de bestuurder gedronken had. Bij hem is een bloedproef genomen.

Heeze: Bronzen beeld gestolen

Vrijdag tussen 10.30 en 11.30 uur is ingebroken in een woning aan De Zegge in Heeze. De dader gooide met keien een grote ruit in. Er is een antiek bronzen paard gestolen. De waarde van het beeld is ongeveer 2500 euro.